Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ο Αστέρας Δερβενίου "πέταξε" δύο βαθμούς στη Κόρινθο . 1 - 1 με τον ουραγό Κύψελο

Bwh8vqphΣτην Κόρινθο στον αγώνα του με τον Κύψελο, ο Αστέρας Δερβενίου φάνηκε υπερόπτης και παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1 – 1, στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α' Κορινθίας,  αφήνοντας έτσι δύο βαθμούς, τους οποίους θα έπαιρνε αν οι παίκτες του έδειχναν περισσότερη σοβαρότητα στην τελική προσπάθεια.

Ο Αστέρας είχε τον έλεγχο του αγώνα σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του και δημιούργησε πάνω από δέκα μεγάλες ευκαιρίες, έναντι μόλις τριών των αντιπάλων του. Όμως πέτυχε μόνο ένα τέρμα με τον Αντωνόπουλο και έτσι έφυγε από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι, αφού ο αντίπαλός του, που είναι τελευταίος στη βαθμολογία, δεν είναι ομάδα με ιδιαίτερες αρετές.
Ο Αστέρας, με ευνοϊκό τον άνεμο στο α’ μέρος, ξεκίνησε τον αγώνα με τη στόφα της καλύτερης ομάδας και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Αφού έχασε δυο-τρεις μικροευκαιρίες, προηγήθηκε στο 18’ με τον Αντωνόπουλο, που δέχτηκε γλυκιά σέντρα από δεξιά του Πεθαίνου και σκόραρε με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή. 
Στο 23’ ο Μετεβελής σέντραρε από αριστερά και ο Πεθαίνος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και ακολούθως να αναπηδά πάνω στη γραμμή της εστίας του τερματοφύλακα Ντάση. 
Στο 38’ ο Ντάσης απέκρουσε ασταθώς ένα μακρινό σουτ του Κακογιάννη, αλλά ο Κρισάφη που πήγε στη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντάση, με τον Αντωνόπουλο να περιμένει δίπλα του αμαρκάριστος και στο 42’ ο Ντάσης απέκρουσε πολύ δύσκολα, πέφτοντας στη γωνία του, ένα μακρινό σουτ του Λιθοξόου. Σ’ όλο το α’ μέρος ο Κύψελος, εκτός από δύο-τρία πλάγια φάουλ που κέρδισε, δεν μπόρεσε να φέρει με αξιώσεις τη μπάλα στην περιοχή του Αστέρα.
Στο β’ μέρος ο Κύψελος, έχοντας ευνοϊκό τον άνεμο, είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 51’ όταν ο Στεργίου κτύπησε ένα φάουλ λίγο πιο κάτω από τη σέντρα και η μπάλα με τη βοήθεια του αέρα κτύπησε με πάταγο στο οριζόντιο δοκάρι του Τάλλιου. 
Στο 61’ ο Κύψελος ισοφάρισε σε 1 – 1, με κοντινή κεφαλιά του Τσούκο, ο οποίος δέχτηκε σέντρα από δεξιά του Κοντοχριστόπουλου, μετά από κόρνερ από την άλλη πλευρά που βρήκε στη συμβολή των δοκαριών του Τάλλιου. Ο Αστέρας πέρασε στην επίθεση, αλλά οι κινήσεις των παικτών του ήταν πλέον είτε ατομικές είτε βεβιασμένες. 
Παρ’ όλα αυτά στο 66’ ο Κρισάφη χάλασε μια μπαλιά τρύπα του Τάφα προς τον Αντωνόπουλο που έβγαινε μόνος του με τον τερματοφύλακα Ντάση, αφού πήρε τη μπάλα και σούταρε πάνω στον Αντωνόπουλο. 
Στο 71’ ο Κύψελος έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν ο Τσούκο έφυγε μόνος του από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, πλάσαρε πάνα από τον εξελθόντα Τάλλιο, αλλά ο τελευταίος σταμάτησε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια. Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα ανήκει ολοκληρωτικά στον Αστέρα, ο οποίος πολιόρκησε την εστία του Κύψελου και έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες.
 Ο Κουτρούλης στο 79’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντάση σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και στο 81’ ο Χάντης σούταρε από πλάγια δεξιά μέσα από τη μικρή περιοχή πάνω στον Ντάση. Στο 85’ ο Μαγγίνας έστειλε με κεφαλιά, από το ύψος της μικρής περιοχής, στη μπάλα ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Κύψελου και στο 89’ σε μακρινό πλάγιο του Βασιλάρη, ο Λιθοξόου, πάλι με κεφαλιά, απέτυχε να ‘κρεμάσει’ τον Ντάση που μπλόκαρε δύσκολα. 
Ο αγώνας έληξε, με τους παίκτες και τους φίλους του Αστέρα να μην μπορούν να πιστέψουν την απώλεια των βαθμών.
Ο διαιτητής κ. Σπηλιώτης ήταν αρκετά καλός. Άψογος ο βοηθός κ. Μοντζέλης, με λάθη (στην υπόδειξη των οφσάιντ) ο έτερος βοηθός κ. Φίλης.
ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Π. Ντάσης, Κοντοχριστόπουλος, Βλάσσης (31’ λ.τρ. Βάσσης), Καντιλιεράκης, Στεργίου, Ζιάχος, Παπαδόπουλος (55’ Χαλιλόπουλος), Δήμας, Τσούκο (90’ Γ. Ντάσης), Κουρούμαλης, Κυρέζης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Τάλλιος, Παππάς, Μετεβελής (67’ λ.τρ. Χάντης), Βασιλάρης, Μαγγίνας, Τάφα, Κακογιάννης, Αντωνόπουλος, Πεθαίνος (76’ Κουτρούλης), Κρισάφη (87’ Τόλιας), Λιθοξόου.

 asterasderveniou.gr