Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΑ

Εμφάνιση Ανδρέας 111.jpgΕμφάνιση Ανδρέας 111.jpgΕμφάνιση Ανδρέας 111.jpgΦρικτή γίνεται χρόνο με το χρόνο η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων αγροτών, που έχουν ήδη βυθιστεί κάτω από το όριο της φτώχειας και της ανθρώπινης διαβίωσης.
          Οι δείκτες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, εδώ και αρκετά χρόνια σκιαγραφούν έκδηλα τη δραματική κατάσταση που επικρατεί και είναι βέβαιο ότι αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα, θα εγκαταλειφθεί μαζικά το αγροτικό επάγγελμα και θα συρρικνωθεί εντελώς η πρωτογενής οικονομία της χώρας.

          Οι αντιαγροτικές πολιτικές των τελευταίων ετών, απομακρύνουν κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες αγρότες από τα χωράφια, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να καταφεύγουν στις μεγαλουπόλεις και να υποτάσσονται αμαχητί στο νεοφιλελεύθερο σύστημα, βιώνοντας παράλληλα την εξαθλίωση και την ανεργία, μιας που έχουν το επιπρόσθετο «μειονέκτημα» να είναι Έλληνες και όχι λαθρομετανάστες.
          Μόνο την τελευταία δεκαετία, ο αγροτικός πληθυσμός από το 17% των εργαζομένων της χώρας, βρέθηκε στο 10,9%, ενώ στις ηλικίες 18-34 το ποσοστό αυτό είναι 7%. Οι εναπομείνασες 400.000 αγροτικές οικογένειες, έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τα απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα και την παρατεταμένη λειψυδρία, το συνεχώς διογκούμενο κόστος παραγωγής που οφείλεται στην αύξηση του πετρελαίου, των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων, καθώς και του γενικότερου εξοπλισμού ενός κτήματος. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς το ανελέητο κυνηγητό που υφίστανται από τις Τράπεζες και τα πανωτόκια και την συνέχιση της παντοδυναμίας των μεσαζόντων, που λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης τους, ανοίγει διαρκώς η ψαλίδα της τιμής των προϊόντων από τη στιγμή που βγαίνουν από το χωράφι, μέχρι να φθάσουν στο καλάθι της νοικοκυράς, γίνεται κατανοητό ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες, η ενάσκηση του αγροτικού λειτουργήματος είναι αδύνατη και παράτολμη.
          Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά τα δεινά για τους αγρότες, η δήθεν φιλολαϊκή, αριστερή εθνομηδενιστική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τους οδηγεί σε οικονομικό θάνατο δια στραγγαλισμού, δεδομένου ότι με το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα που βρίσκεται στα σκαριά, οι αγρότες θα υποχρεωθούν να καταβάλουν στο κράτος το 79% του εισοδήματός τους. Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η υποχρεωτική, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 3877/2010, ειδική ασφαλιστική εισφορά υπέρ του ΕΛ.Γ.Α., ανεξαρτήτως εισοδήματος, γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι στόχος της ιδεοληπτικής αριστερής κυβέρνησης είναι η σοσιαλοκομμουνιστικής εμπνεύσεως, κολλεκτιβοποίηση των αγροτών, οι οποίοι από ιδιοκτήτες και αφεντικά του εαυτού τους, θα μετατραπούν σε κακοπληρωμένους εργάτες γης, μη μπορώντας να συντηρήσουν την περιουσία τους και την οικογένειά τους.    
          Η κυβέρνηση αδύναμη ούσα να κυβερνήσει και να χαράξει ορθολογική αγροτική πολιτική, χτυπά αλύπητα τον «εύκολο στόχο» αγρότη ενώ παρακολουθεί από το παρατηρητήριο του Μεγάρου Μαξίμου τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, την καθήλωση των συντάξεων του ΟΓΑ σε εξευτελιστικά ποσά, την κατακόρυφη πτώση των επενδύσεων στην πρωτογενή αγροτική οικονομία, την τελμάτωση της κατασκευής αρδευτικών έργων πνοής (π.χ. το Φράγμα Ασωπού στην Κορινθία), τη μείωση της αγροτικής παραγωγής σε σημαντικά εθνικά αγροτικά προϊόντα (όπως καπνά -89%, τεύτλα -86%, κορινθιακή σταφίδα -46%, ελαιόλαδο -22%) την τελευταία πενταετία, την επιδείνωση του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων που οφείλεται στη μείωση των εξαγωγών ελληνικών αγαθών, σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση των εισαγωγών και ασφαλώς την απομάκρυνση των νέων αγροτών από την ύπαιθρο. 
          Η αγροτιά φθίνει και μαζί της ολόκληρη η ελληνική οικονομία. Το αριστερόστροφο πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, εγκλώβισε τους αγρότες με κούφια και παχιά λόγια στα μαντριά του και τους κατέστρεψε. Κομματικοποίησε τον αγροτοσυνδικαλισμό και τον μετέτρεψε σε όργανό του, για να αγωνίζεται για την εξυπηρέτηση κομματικών και προσωπικών επιδιώξεων και όχι για το συλλογικό συμφέρον του κλάδου.
          Οι αγρότες πρέπει να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δυνάστες τους, που τους θυμούνται μόνο στις προεκλογικές περιόδους. Τα αγροτικά δίκαια είναι δίκαια όλων των Ελλήνων και δεν έχουν πολιτικό χρώμα. Έχουν το χρώμα του κόπου, του αγώνα, του ιδρώτα, των δακρύων και του αίματος της ελληνικής αγροτιάς, που ποτίζουν αιώνες τώρα τη Μάνα Γη της Πατρίδας μας.
                                            
                                           ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ                                                                     
                                                       ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
                                         ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
                                         Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ
             ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ