Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κλείνει το βράδυ και η Πατρών - Κορίνθου στο Αίγιο

Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν δρόμους και ανεβαίνουν Αθήνα - Δείτε πως έχει η κατάσταση στην Πελοπόννησο!
  Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της Πελοποννήσου και το απόγευμα οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων συνεδριάζουν στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου για να καθορίσουν τη στάσης τους, ενόψει της συγκέντρωσης που προγραμματίζεται στην Αθήνα την Παρασκευή και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Στην Κορινθία, η νέα εθνική οδός είναι κλειστή για πάνω από δύο εβδομάδες και σήμερα οι αγρότες θα κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται ότι όταν είναι κλειστή και η παλαιά εθνική οδός, η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι Κορινθίας. 
Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, οι αγρότες της Αρκαδίας θα κλείσουν στα διόδια Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα απόψε και για όσο είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος, η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους μέσω Αχλαδόκαμπου.
Στην Αργολίδα, οι αγρότες θα μείνουν στα μπλόκα τους σε Δαλαμανάρα και Κουτσοπόδι με ανοικτούς δρόμους και στη Λακωνία, σήμερα οι αγρότες θα κλείσουν 6.00 το απόγευμα με 8.00 το βράδυ την γέφυρα του Ευρώτα στην εθνική οδό Σπάρτης - Τρίπολης. Όσο είναι κλειστή η γέφυρα Ευρώτα η κυκλοφορία για ΙΧ επιβατικά διεξάγεται από παράκαμψη 54 περίπου χιλιομέτρων, τμήμα του οποίου είναι χωματόδρομος από το χωριό Σκούρα, ενώ μεγάλα αυτοκίνητα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή Σπάρτη - Καστόρι - Λογγανίκος - Μεγαλόπολη.
Κλειστή από τις 14.40 της Τρίτης είναι η Πατρών – Πύργου στο ύψος του κόμβου της ΒΙΠΕ, από τους αγρότες της Δυτικής Αχαΐας. Ο αποκλεισμός της εθνικής οδού θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ.
Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται από την Τροχαία.
Στο μεταξύ, οι αγρότες του Αιγίου, όπως γράφει το filodimos.gr, έχουν προγραμματίσει για το βράδυ της Τρίτης τους εξής αποκλεισμούς:
H Ν.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου θα κλείσει από τις 7 έως τις 10 το βράδυ, όπως κάθε μέρα εξάλλου, στο ύψος των βενζινάδικων.
Από την πλευρά τους, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής 21 συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας ανακοίνωσαν πως προχωρούν και σήμερα Τρίτη σε αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού στη γέφυρα Μεγανίτη, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.
Να σημειωθεί ότι ο κόμβος Μαραθιά, άνοιξε νωρίτερα και η διέλευση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους είναι οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, όπως δήλωσαν το μεσημέρι της Τρίτης, κατά την αποχώρησή τους από την κατάληψη που έκαναν στα γραφεία της Γ΄ Εφορίας στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας.
Οι αγρότες στη συνέχεια μετέβησαν με τα αγροτικά και τα τρακτέρ, μέσω της Κορίνθου, στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην οδό Αθηνών, όπου ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής.
Ο συμβολικός αποκλεισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκληρώθηκε νωρίτερα και οι αγρότες κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους στη ΒΙΠΕ Πάτρας, όπου θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του κόμβου.