Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη και αυτοψία Πελοπίδα Καλλίρη σε Πίσια και Σχοίνο




Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης,  επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή του Σχοίνου, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γεώργιου Πετρίτση και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας.
Έγινε αυτοψία των υποδομών της ευρύτερης περιοχής μαζί με τον Πρόεδρο Πισίων κ. Ιωάννη Γκίκα, τον Πρόεδρο Σωματείου Επαγγελματιών Σχοίνου κ. Κωνσταντίνο Λάμπρου, αλλά και με κατοίκους της περιοχής.
Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας εξέτασαν ξεκινώντας από τα Πίσια τις παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν στο οδικό δίκτυο μέχρι και τον Σχοίνο και προχώρησαν στο οδικό δίκτυο Σχοίνου – Αλεποχωρίου,  καταγράφοντας τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω των κατολισθήσεων του δρόμου, δεδομένου ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η μελέτη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το έργο αυτό.
Επισκέφθηκαν τη Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Μαυρολίμνης, όπου συζήτησαν για τις προσπάθειες που καταβάλουν για την λειτουργία της και την αξιοποίησή της, τέλος περνώντας από τον οικισμό Βαμβακιές, είδαν τη διάβρωση του παραλιακού μετώπου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και με την Περιφέρεια Αττικής, μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη θα δρομολογηθούν οι εργασίες στο οδικό δίκτυο της περιοχής που συνδέει την Κορινθία με την Αττική. Σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, θα προχωρήσει και η προγραμματική σύμβαση του έργου για την θωράκιση και προστασία από τη διάβρωση και τον κυματισμό στην περιοχή του Σχοίνου, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το Δήμο.
Πρέπει να συνδράμουμε από κοινού όλοι ώστε αυτή η ιδιαίτερου φυσικού κάλους περιοχή να αποτελέσει πόλο έλξης του εναλλακτικού τουρισμού.

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη