Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΝΔ: «Χαμένο εξάμηνο» για το προσφυγικό - Επιρρίπτει ιδεοληψία και απραξία στην κυβέρνηση

Με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τις καθυστερήσεις στο ζήτημα του προσφυγικού. Από την πλευρά του ο υπουργός έκανε λόγο για κλίμα συνεννόησης καθώς και για κριτική «μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας».
Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα. Σε δήλωσή του ο κ. Μουζάλας τόνισε πως «υπήρξε μια εξαιρετική σύγκλιση όσον αφορά ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και χρειάζεται μια κοινή αντιμετώπιση». Ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπήρξαν διαφωνίες, ωστόσο είπε ότι τόνισε όμως πως συνάντησε «κλίμα και προσπάθεια σύγκλισης και η κριτική όπου έγινε ήταν μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας που πρέπει να διακρίνει την όποια διαφορά υπάρχει σε αυτά τα πράγματα. Το μήνυμα είναι ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα».
ΝΔ: «Χαμένο το πρώτο εξάμηνο για το προσφυγικό»
«Θεωρούμε χαμένο το πρώτο εξάμηνο για το προσφυγικό λόγω ιδεοληψίας, αμηχανίας και απραξίας της κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συζήτηση που είχε με πολιτικούς συντάκτες μετά τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Μουζάλα.
«Ασκήθηκε κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο. Το θεωρούμε χαμένο εξάμηνο για το προσφυγικό, λόγω ιδεοληψίας, αμηχανίας και απραξίας. Τώρα, έχουμε μία καινούργια κατάσταση. Η ένταση και το εύρος του ζητήματος τού έχουν δώσει εθνικές διαστάσεις. Διαπιστώθηκαν συγκλίσεις και αποκλίσεις. Η ΝΔ θα συμβάλει και έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί αυτό το κρίσιμο για τη χώρα ζήτημα» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και ενημέρωσε ότι θα υπάρξει αναλυτική δήλωση του προέδρου της ΝΔ.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο μιας σειράς ευρύτερων ενεργειών που θα κορυφωθούν με την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις Βρυξέλλες στα μέσα Φεβρουαρίου. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να μην υλοποιηθούν οι απειλές για έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν, αλλά και να προχωρήσουν άμεσα οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους εταίρους.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr