Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μπλόκα αγροτών σε Ισθμό, Αίγιο και Νεστάνη - Σφράγισαν την ΔΟΥ Σπάρτης με μπάλες σανού

http://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/3eda64fdf981330bbe84b52671c4eb56_XL.jpg
Στην Κορινθία, σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου  η νέα εθνική οδός είναι κλειστή για πάνω από δύο εβδομάδες στα διόδια του Ισθμού και σήμερα οι αγρότες θα κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται ότι όταν είναι κλειστή και η παλαιά εθνική οδός, η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι.
Στο Αίγιο, η Ν.Ε.Ο. θα κλείσει από τις 7 έως τις 10 το βράδυ. Στο δεύτερο μπλόκο της Παλαιάς Εθνικής Οδού, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής 21 συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας προχωρούν και σήμερα Τετάρτη σε αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού στη γέφυρα Μεγανίτη, από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.
Οι αγρότες, της Αρκαδίας  θα κλείσουν την Εθνική Οδό Τρίπολης - Κορίνθου  στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης από τις 19:00 έως τις 23:59. Ο δρόμος μέχρι το απόγευμα στις 19:00 θα είναι ανοιχτός.

3 Στην πλατεία Σπάρτης θα παραταχθούν τα τρακτέρ σήμερα Τετάρτη απόγευμα, όπως μεταδίδει το report24.gr.. Οι Αγρότες αποφάσισαν να καταθέσουν ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης με τα τρακτέρ να κλείνουν την πλατεία. Με τα τρακτέρ έφτασαν λίγο πριν τις 7 το πρωί οι αγρότες στην ΔΟΥ Σπάρτης και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη και κλείσιμο της κεντρικής εισόδου.
Παράλληλα αποφασίστηκε να μην κλείσουν την γέφυρα του Ευρώτα αλλά να επικεντρωθεί η δράση της κινητοποίησης στο κέντρο της πόλης. Τα μπλόκα αγροτών Σπάρτης, Δήμου Ευρώτα και Αν.Μάνης με συντονισμένες κινήσεις έκλεισαν και την εφορία της πόλης και προχωρούν δυναμικά στις κινητοποιήσεις. Στη συνέχεια σφράγισαν την είσοδο της ΔΟΥ με μπάλες σανού.
Την Παρασκευή οι Αγρότες της Λακωνίας θα μεταβούν στην Αθήνα με τρακτέρ αυτοκίνητα και πούλμαν για την μεγάλη συγκέντρωση.