Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Γολγοθάς οι μετακινήσεις στην Πελοπόννησο

Μπλόκα αγροτών: Πρόταση για `απόβαση` με τα τρακτέρ στην Αθήνα την ΠαρασκευήΣκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου με κλείσιμο και της παλαιάς εθνικής οδού και στους Μύλους της Λέρνης, στην Αργολίδα και στο Καλαμάκι Κορινθίας, ενώ από το απόγευμα οι αγρότες  έκλεισαν και την γέφυρα του Ευρώτα, κάνοντας το ταξίδι για την Αττική σωστό γολγοθά.
Ειδικότερα, από χθες το απόγευμα είναι κλειστός επ' αόριστον ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης από τους αγρότες της Αρκαδίας, που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου, ενώ για πολλοστή ημέρα είναι κλειστή η νέα εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού.

Οι αγρότες της Αργολίδας πραγματοποιησαν προσυγκεντρώσεις στα χωριά του αργολικού κάμπου και λίγο μετά τις 13.00 έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους στην είσοδο του χωριού Μύλοι και  μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς πορτοκάλια, αποκόπτοντας την ανατολική Πελοπόννησο τελείως, με μόνη διαφυγή για την Κορινθία τον δρόμο Λεβίδι - Κανδύλα - Νεμέα.
Επιπλέον, οι αγρότες της Κορινθίας έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου από τις 3.00 μετά το μεσημέρι έως τις 10.00 το βράδυ.
Στο μεταξύ, οι αγρότες της Λακωνίας, βρίσκονται στα μπλόκα τους και  έκλεισαν από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ την εθνική οδό Σπάρτης - Τρίπολης, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης, με αποτέλεσμα όσοι ταξίδευσαν για Τρίπολη ακολούθησαν τον επαρχιακό δρόμο Σπάρτη - Καστόρι - Λογγανίκος – Μεγαλόπολη.
Μετ' εμποδίων διεξάγεται και σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων στους δύο κεντρικούς οδικούς κόμβους της Μεσσηνίας (Ασπροχώματος και Καλού Νερού).
Στον κόμβο του Ασπροχώματος οι αγρότες έκλεισαν στις 12 το μεσημέρι το δρόμο, ο οποίος θα παραμείνει κλειστός έως τις 12 το βράδυ, ενώ ανοιχτός παραμένει ο κόμβος του αεροδρομίου (στη Μεσσήνη), απ' όπου γίνεται η κυκλοφορία των τροχοφόρων από και προς Καλαμάτα, μέσω της Ε.Ο. Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας.
Στον κόμβο του Καλού Νερού οι αγρότες από την Τριφυλία εκλεισαν το δρόμο από τις 3 μετά το μεσημέρι έως και τις 7 το βράδυ, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων από Πύργο προς Κυπαρισσία και από Κυπαρισσία προς Πύργο. Στο σημείο δεν υπάρχει παράδρομος και οι αγρότες του μπλόκου διευκολύνουν πρωτίστως τ' ασθενοφόρα, τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές και τα φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα.
Έκλεισαν και πάλι την Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐας οι αγρότες της περιοχής. Λόγω ενός ευαίσθητου κοινωνικού συμβάντος, ο αποκλεισμός του δρόμου ξεκίνησε στις 6:00 το απόγευμα και αναμένεται να παραμείνει κλειστός μέχρι και τις 10:00 το βράδυ.
Οι παραγωγοί φαίνονται αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Παράλληλα αφήνουν να εννοηθεί ότι εντός της εβδομάδας να επιστρέψουν στο κέντρο της Πάτρας με τα τρακτέρ του.