Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Μένουν 48 ώρες: ΟΧΙ στους Σαουδάραβες!


Οι Σαουδάραβες βομβαρδίζουν σχολεία, νοσοκομεία, ακόμη και γάμους στην Υεμένη – με όπλα από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Όμως αυτή την Τρίτη, οι Ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν πρόταση για εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων. Οι Σαουδάραβες ασκούν ασφυκτική πίεση για να το εμποδίσουν. Μόνο με μια πρωτοφανή κινητοποίηση απ' όλους εμάς μπορεί να περάσει το εμπάργο. Μας μένουν 48 ώρες για να τους σταματήσουμε! Yπόγραψε το επείγον ψήφισμα:

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Βομβαρδίζουν σχολεία, νοσοκομεία, ακόμη και γαμήλιες δεξιώσεις. Αυτό που κάνουν οι Σαουδάραβες στην Υεμένη είναι αισχρό και το κάνουν με όπλα που αγοράζουν από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Όμως, σε 48 ώρες μπορούμε να πετύχουμε το αδιανόητο: μια απόφαση ορόσημο που θα διέκοπτε την παροχή όπλων στη Σαουδική Αραβία.  

Αυτή την Τρίτη, το Ευρωκοινοβούλιο θα ψηφίσει μια πρόταση για πανευρωπαϊκό εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων – αλλά κάποιοι πολιτικοί αμφιταλαντεύονται κάτω από την ασφυκτική πίεση της Σαουδικής Αραβίας.  

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι Ευρωβουλευτές πρέπει να δουν ότι πολίτες από κάθε γωνιά του κόσμου έχουμε τα βλέμματά μας στραμμένα πάνω τους και απαιτούμε να πουν «ΟΧΙ» στους Σαουδάραβες και τις θηριωδίες τους. Α
ς δείξουμε στην ΕΕ μια πρωτοφανή δημόσια στήριξη! Κάνε κλικ για να υπογράψεις το επείγον ψήφισμα για εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων:

https://secure.avaaz.org/el/no_more_saudi_arms_deal_alt_eu_loc/?bcwfShb&v=72835&cl=9495293512

Έτσι θα δώσουμε τέλος στους πολέμους: σταματώντας το εμπόριο όπλων που τους πυροδοτούν. Πριν μερικά χρόνια, το εμπάργκο του εμπορίου όπλων ήταν αδιανόητο, λόγω της στενής σχέσης των δυτικών κυβερνήσεων με το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας. Αλλά μπροστά σε αυτή την καταφανή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι πλέον αδύνατον για τη Δύση να κάνει τα στραβά μάτια. Η Ευρώπη έχει τη δύναμη να επιβάλει το εμπάργκο, αλλά πρέπει να νιώσει δημόσια πίεση.  

Με μία βόμβα η Σαουδική Αραβία σκότωσε πάνω από 200 ανθρώπους που είχαν πάει σε γαμήλια δεξίωση, ξεκληρίζοντας ολόκληρη την οικογένεια. Και μια πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ που διέρρευσε αναφέρει ότι ελικόπτερα πυροβολούσαν τους άμαχους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Είναι δύσκολο να χωρέσει ο νους αυτή την εικόνα. Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε πέρυσι αυτές τις επιθέσεις, που είναι μέρος του πολέμου της με το Ιράν. Και οι δύο πλευρές έχουν διαπράξει αποτρόπαια εγκλήματα. Το εμπάργκο δεν θα σταματήσει αυτή την αιματοχυσία εν μία νυκτί, θα στείλει ωστόσο το ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα ότι η ΕΕ δεν εμπορεύεται όπλα με ένα καθεστώς που βομβαρδίσει αδιακρίτως αμάχους. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να κάνουμε κι άλλες κυβερνήσεις να σταματήσουν να τροφοδοτούν αυτόν τον πόλεμο με όπλα.
 

Δεν είναι μόνο το καθεστώς που επωφελείται από αυτό το εμπόριο. Οι ευρωπαίοι έμποροι όπλων βγάζουν δισεκατομμύρια από το μακελειό στην Υεμένη! Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, αυτοί οι βαθύπλουτοι βαρόνοι όπλων και οι Σαουδάραβες θα κάνουν τα πάντα για να συνεχιστεί αυτός ο φρικτός πόλεμος.  

Ο Γουαέλ*, ένα μέλος του Avaaz που επέζησε από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς στην Υεμένη, λέει πως «η Ιστορία θα θυμάται όσους βοήθησαν στην αποκατάσταση της ειρήνης.» Ας ενώσουμε λοιπόν τώρα τις φωνές μας για τον Γουαέλ, την οικογένειά του και εκατομμύρια άλλους ανθρώπους. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το – μας μένουν μόνο 48 ώρες για να σταματήσουμε το εμπόριο όπλων προς τους Σαουδάραβες:


https://secure.avaaz.org/el/no_more_saudi_arms_deal_alt_eu_loc/?bcwfShb&v=72835&cl=9495293512

Πριν δύο εβδομάδες, εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς ενώσαμε τις φωνές μας για να ζητήσουμε να προταθούν για το Νόμπελ Ειρήνης οι αλληλέγγυοι πολίτες στα Ελληνικά νησιά που άνοιξαν την αγκαλιά τους στα θύματα πολέμου. Και τα καταφέραμε! Τώρα ας ενώσουμε ξανά τις φωνές μας για να απαιτήσουμε από την Ευρώπη να σταματήσει να τροφοδοτεί τους πολέμους και να σώσουμε εκατομμύρια συνανθρώπους μας στην Υεμένη που βρίσκονται σε κίνδυνο.   
Με ελπίδα,  
Danny, Rewan, Alice, Mohammad, Alex, Antonia, Σπύρος, Emma και όλη η ομάδα του Avaaz
 

Danny Auron - Avaaz