Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Γιάννης Πλακιωτάκης: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ


Στην χοροεσπερίδα - κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Δημ. Τ.Ο. Ιεράπετρας –Μακρύ Γιαλού, παραβρέθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.


Η Δήλωση του κ. Γιάννη  Πλακιωτάκη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Επιτροπής,
Αγαπητοί φίλες και φίλοι  συναγωνιστές και συμπατριώτες, καλησπέρα σας.
Χαιρετίζω την εκδήλωση της ετήσιας κοπής πίτας της Τοπικής Επιτροπής σας, και σας ευχαριστώ από καρδιάς, για την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκλησή σας.

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, το γεγονός ότι συμμετέχω ως κύριος ομιλητής, στην αποψινή εκδήλωση που διοργανώνεται από τα στελέχη και τους φίλους της Τοπικής σας.
Μια ιστορική τοπική, η οποία είναι γνωστή για τους πολυετείς αγώνες και τη προσφορά της στη παράταξή μας, αλλά και για τη κοινωνική της συμβολή στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων του Νομού μας.   
Οφείλω να ομολογήσω επίσης, ότι νιώθω ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα εδώ, κοντά σας.
Κοντά σε πρόσωπα οικεία, με τα οποία με συνδέουν κοινοί πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες.
Αγώνες που δώσαμε μαζί, για την επίλυση των προβλημάτων του Νομού μας, αλλά και για την ανάδειξη και προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας μας, το Λασίθι.
Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι δε ξεχνώ ποτέ από πού ξεκίνησα, και ότι σέβομαι και τιμώ τις φιλίες μου.
Για το λόγο αυτό, βρίσκομαι απόψε κοντά σας.
Γιατί θέλω να βρίσκομαι κοντά σε φίλους, που από τη πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα μου, και να αφουγκραστώ τις αγωνίες και της ανησυχίες τους.  
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Όπως γνωρίζετε, έπειτα από την ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών της 20ης Νοεμβρίου, αποδέχτηκα με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου και των υποχρεώσεών μου, τη πρόταση του τότε Προέδρου κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη για να ασκήσω τα καθήκοντα του Προέδρου του κόμματος.
Επιπρόσθετα, αποδέχτηκα το καθολικό αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για να φέρω σε πέρας μια δύσκολη αποστολή.
Αντικείμενο της αποστολής μου, ήταν αφενός να συντονίσω τις οργανωτικές διαδικασίες για τη προετοιμασία των εσωκομματικών εκλογών που ακυρώθηκαν και αφετέρου, να εκπροσωπήσω τη Νέα Δημοκρατία στο κοινοβούλιο και να ασκήσω αντιπολίτευση στον κ. Τσίπρα και τη κυβέρνησή του.
Σε σχέση με το πρώτο άξονα της αποστολής μου, θα πρέπει να τονίσω ότι, όλες μου οι κινήσεις έγιναν με γνώμονα την ενότητα της παράταξης.
Από τη πρώτη στιγμή, ζήτησα από όλους και κυρίως από τους τέσσερεις υποψηφίους να χαμηλώσουν τους τόνους, ώστε να μην εισέλθει η παράταξή μας σε μια φάση εσωστρέφειας και στείρας εσωκομματικής αντιπαράθεσης.
Λειτούργησα συναινετικά και συνθετικά, και διασφάλισα την ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκα αρωγός στο έργο της ΚΕΦΕ και επιδίωξα και είχα, άριστη συνεργασία με τα μέλη της, και ιδιαίτερα, με το Πρόεδρό της, κ. Ιωάννη Τραγάκη.
Στο διάστημα αυτό, εντοπίστηκαν τα οργανωτικά προβλήματα που μας οδήγησαν στην ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών, και αντιμετωπίστηκαν πολλά διαδικαστικά θέματα ώστε να μην επαναληφθούν στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες.
Επελέγη μέσα από μια διαφανή διαδικασία νέα εταιρεία η οποία διεξήγαγε τις εκλογές, και αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, όλα τα θέματα που άπτονταν της οργανωτικής προετοιμασίας και υλοποίησης των εσωκομματικών εκλογών.   
Όσο αναφορά, την εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή και την άσκηση αντιπολίτευσης στον κ. Τσίπρα και τη κυβέρνησή του, θεωρώ ότι με τη βοήθεια όλων των βουλευτών και των στελεχών του κόμματος, κρατήσαμε ψηλά τη σημαία της παράταξης και ασκήσαμε αποτελεσματική αντιπολίτευση.
Σε μια δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία για το τόπο, η Νέα Δημοκρατία, εκπροσωπήθηκε επάξια τόσο στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.
Τόσο οι βουλευτές του κόμματος που μίλησαν στη Βουλή όσο και εγώ προσωπικά, ασκήσαμε δριμεία κριτική στο κ. Τσίπρα, στηλιτεύσαμε τα κακώς κείμενα της κυβέρνησής του και προβάλαμε δυναμικά, τις θέσεις και απόψεις της Νέας Δημοκρατίας. 
Όλο αυτό το διάστημα, πιστεύω, ότι από μέρους μου έγιναν όλα όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει, ώστε τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας να ανακτήσουν το πληγωμένο γόητρό τους και να ξαναδούν με αισιοδοξία το μέλλον της παράταξης.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι 404.000 φίλοι του κόμματος προσήλθαν στις κάλπες και ανέδειξαν το νέο αρχηγό της παράταξης, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Επίσης, δεν είναι τυχαία και τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα αυτά, δείχνουν τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα.
Μια δυναμική που ξεκίνησε να καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις ένα μόλις μήνα από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντα του προέδρου του κόμματος.
Συγκεκριμένα, όταν κλήθηκα στις 24/11 να αναλάβω τη Ν.Δ., βρισκόμασταν 3,5% πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα μήνα μετά, σε δημοσκόπηση της ProRata που διεξήχθη για την Εφημερίδα των Συντακτών και παρουσιάστηκε στις 18/12/15, η Ν.Δ. ήταν 1% πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, δέκα ημέρες μετά, σε δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα REAL στις 28/12, η Ν.Δ. ήταν 0,8% πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας η Ν.Δ. προηγείται 3,5% από το ΣΥΡΙΖΑ.
Τα αποτελέσματα αυτά φίλες και φίλοι, δεν είναι τυχαία.
Κάτι σημαίνουν και κάτι υποδηλώνουν.  
Φίλες και φίλοι,
Από την όλη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία βγήκε πιο μεγάλη και πιο δυνατή. Ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε, προχωρά προς τα μπρός με πρωταρχικό της στόχο την οργανωτική και ιδεολογική της ανασυγκρότηση, αλλά και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αξιόπιστου πολιτικού λόγου που θα την καταστήσει και πάλι, μια σοβαρή εναλλακτική ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη.    
Φίλες και φίλοι συναγωνιστές,
Η Νέα Δημοκρατία, παρά τα κυβερνητικά της λάθη, τις αδυναμίες και τις παραλείψεις της, δε κορόιδεψε και δε πρόδωσε ποτέ τον ελληνικό λαό.   
Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, αναλάβαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, διαχειριστήκαμε τη κρίση και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια και εντός της Ευρώπης.
Αψηφήσαμε το πολιτικό κόστος, και προτιμήσαμε να είμαστε χρήσιμοι για το τόπο, παρά αρεστοί.
Δεν ενδώσαμε στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία, όπως έκανε ο  ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και στη κρίσιμη ώρα, προτάξαμε το εθνικό μας συμφέρον και βάλαμε πλάτη, ώστε να διασωθεί η πατρίδα. 


Φίλες και φίλοι συναγωνιστές,
Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη, στη πολύχρονη πορεία της ήρθε αντιμέτωπη με πολλές δυσκολίες, αλλά και μεγάλες προκλήσεις.
Πάντοτε έβρισκε το τρόπο να ξεπερνά τις συμπληγάδες που ορθώνονταν μπροστά της και επιβίωνε, γιατί είχε στο πλευρό της τα άξια στελέχη και τη βάση της.
Σε τούτες τις δύσκολες ώρες για το τόπο, είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα, θα κληθούμε και πάλι να αναλάβουμε τις τύχες του τόπου.
Οφείλουμε, όλοι εμείς που αποτελούμε τα στελέχη πρώτης γραμμής της παράταξης, να προετοιμαστούμε, ώστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών.
Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας αλλά, και στους έλληνες να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση και να  πάμε μπροστά το τόπο.
Για το λόγο αυτό, ζητώ από εσάς, τα έμπειρα και ικανά στελέχη της παράταξης, να συντονίσετε τις προσπάθειές σας και να στηρίξετε τη νέα προσπάθεια που ξεκινά με το νέο μας αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ένα άξιο και ικανό στέλεχος που εμείς με τη ψήφο μας εκλέξαμε ως αρχηγό μας. 
Είμαι βέβαιος, ότι ο Κυριάκος θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόμματος και θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες της πλατιάς λαϊκής μας βάσης, αλλά και του ελληνικού λαού.
Όπως γνωρίζετε, εγώ από τη πρώτη ημέρα τάχθηκα στο πλευρό του και του δήλωσα ότι θα συνεργαστώ στενά μαζί του, στηρίζοντάς τον στο δύσκολο έργο του.
Το ίδιο καλώ να πράξετε και εσείς.
Άλλωστε, σε αυτή τη νέα προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς.
Εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας, καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και ευτυχία.
Καλή χρονιά και καλή επιτυχία στο νέο μας Πρόεδρο.