Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ο ΑΟΖ πήρε τη νίκη στο 94΄ ( VIDEO)

J9oiqnhp 
Με ‘χιτσοκικό’ φινάλε τελείωσε ο αγώνας του Αστέρα Δερβενίου, στο Ζευγολατιό, όπου ηττήθηκε από τον τοπικό ΑΟ Ζευγολατιού με σκορ 2 – 1.

Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 93’ το τέρμα που δέχτηκε στο 47’ με ‘πέτσινο’ πέναλτι, αλλά στο επόμενο λεπτό δέχτηκε ένα τυχερό συνάμα και εξαιρετικό σε εκτέλεση τέρμα. Το ποδόσφαιρο σε όλο το μεγαλείο του !

Ο Αστέρας παίζοντας εκτός έδρας με τον εκ των πρωτοπόρων στη βαθμολογία ΑΟΖ, αναγκάστηκε να παίξει κλειστά, δεδομένου ότι ο αντίπαλος διέθετε σύνολο με πολλές περγαμηνές. Όμως η συγκέντρωση των παικτών του και η σωστή  καθοδήγηση από τον πάγκο του, δεν άφησε τον ΑΟΖ να ‘καθαρίσει’ τον αγώνα από νωρίς. Μπορεί να είχε ο ΑΟΖ την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και να δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για τέρμα, ιδίως στο α’ μέρος, όμως ο Αστέρας ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν έδειξε σημεία αποσύνθεσης. Και αυτό δείχνει εικόνα της συγκροτημένης ομάδας. Οι εμπειρότεροι παίκτες του ΑΟΖ, που ετοιμάζεται κατά τα λεχθέντα των παραγόντων του για τη Γ’ Εθνική,  επικρατούσαν κατά κανόνα των παικτών του Αστέρα στις προσωπικές μονομαχίες, αλλά οι φάσεις που δημιούργησαν δεν μετουσιώθηκαν σε τέρματα και έφτασε το 94’ για να ‘τελειώσουν’ τον αγώνα.
Το α’ μέρος ανήκει ολοκληρωτικά στον ΑΟΖ., οι παίκτες του οποίου εξαπέλυαν τις επιθέσεις τους κυρίως από στημένες μπάλες, μην μπορώντας να διασπάσουν τη σωστή αμυντική διάταξη του Αστέρα. Ο Αστέρας αμυνόταν συνεχώς, μιας και οι κεντρώοι παίκτες του δεν άλλαζαν μπάλα και οι επιθετικοί του δεν μπορούσαν να πατήσουν την περιοχή του ΑΟΖ  Έτσι στο 11’ ο Τάλλιος απέκρουσε την κεφαλιά του Ζάρκου, με τη μπάλα να βρίσκει το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και να φεύγει κόρνερ. Στο 28’ ο Μετεβελής απέκρουσε πάνω στη γραμμή με κεφαλιά του Σπυρόπουλου μετά από κόρνερ. 
Στο 31’ ο Βασιλάρης, μέσα στην περιοχή, έσπρωξε τον Μυργιώτη που προσπαθούσε να κοντρολάρει τη μπάλα, με τον διαιτητή κ. Κωνσταντόπουλο να αφήνει τη φάση, μη καταλογίζοντας το πέναλτι που ζήτησαν οι του ΑΟΖ. Στο 38’ σουτ ου Μυργιώτη μετά από κόρνερ σταμάτησε πάνω στον Σπυρόπουλο, που ήταν σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος, όπως επίσης και η κεφαλιά του Ζάρκου στο 43’. Ο Αστέρας σ’ όλο το α’ μέρος δεν έκανε τελική φάση.
Στο β’ μέρος ο ΑΟΖ πήρε γρήγορα το πέναλτι που ζήτησε στο α’ μέρος. Στο 47’ ο Μυργιώτης ‘βούτηξε’ με μια επαφή του με τον Μπαλή και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Πέναλτι σφυρίζεται σε ανατροπή μέσα στην περιοχή, όχι σε επαφή. Αλλά ο διαιτητής προσπάθησε να διορθώσει το πρώτο του λάθος, κάνοντας δεύτερο μεγαλύτερο. Τελικά ο Μυργιώτης, σουτάροντας στο μέσο της εστίας του Τάλλιου, σκόραρε για το 1 – 0. 
Μετά το 1 – 0 ο ΑΟΖ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και μάλιστα στο 57’ σε μια μπροστινή μπαλιά ο Μυργιώτης με τον Χρυσαφίδη βγήκαν απέναντι στον Τάλλιο, αλλά ο Μυργιώτης, με τη μπάλα γκελαριστή, σούταρε πάνω από τα δοκάρια.
Κάπου εκεί στο 60’ ο Αστέρας ισορρόπησε τον αγώνα και άρχισε να βγαίνει πιο σωστά στην επίθεση. Στο 64’ ένα καλό σουτ του Αντωνόπουλου μετά από κόρνερ του Μετεβελή, κοντράρισε σε σώματα πριν περάσει τη γραμμή και στο 72’ ο Κακογιάννης με κάθετη βρήκε τον Κρισάφη που πλάσαρε από το ύψος της περιοχής και ανάγκασε τον τερματοφύλακα Κόντη να διώξει σε κόρνερ, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. 
Και ενώ ο αγώνας πήγαινε για τη λήξη του, ο Αστέρας στο 93’ κέρδισε φάουλ στο κέντρο του γηπέδου. Ο Μετεβελής το κτύπησε και ο Βασιλάρης με ανάποδη γυριστή κεφαλιά πέτυχε το 1 – 1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Τότε ο Βασιλάρης αποβλήθηκε, δεχόμενος σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα, γιατί πανηγυρίζοντας σκαρφάλωσε στο κιγκλίδωμα.
Όμως η θεά τύχη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με τη σέντρα ο ΑΟΖ κέρδισε πλάγιο άουτ στο ύψος της περιοχής του Αστέρα.  Ο Παινέσης με δυνατό πλάγιο έφερε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Μπαλής απέκρουσε με κεφαλιά, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή πλάγια και ο Μαλαχάτης έπιασε ένα εναέριο βολ-πλανέ και αφού η  μπάλα πέρασε ανάμεσα από πολλά πόδια, κατέληξε στην απέναντι γωνία. Ένα  τυχερό όσο και δύσκολο στην εκτέλεση τέρμα. Οι πανηγυρισμοί από πλευράς ΑΟΖ ήταν εξίσου έξαλλοι. Άλλωστε ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη αμέσως με τη σέντρα.
Συμπερασματικά ο Αστέρας στάθηκε εξαιρετικά, αν αναλογιστεί κανείς τη δυναμικότητα των δύο ομάδων. Η αγωνιστικότητα των παικτών του, για την οποία ειπώθηκαν πολλά πριν και μετά τον αγώνα, δείχνει ότι η ομάδα ακολουθεί   το σωστό δρόμο. Και αυτό, τουλάχιστον, είναι το ζητούμενο.
Ο διαιτητής κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λάθη. Σωστά χρονομέτρησε, αλλά η υπόδειξη του πέναλτι για το 1 – 0 έκανε και τους φίλους του ΑΟΖ να τον χλευάσουν. Ο βοηθός κ. Μπούμπας ήταν σωστός, ενώ ο έτερος κ. Καλαράς είχε δυο-τρεις αστοχίες.
ΑΟΖ: Κόντης, Χουσελάς, Μαλαχάτης, Δ. Βελέντζας, Σπυρόπουλος, Παινέσης, Χατζησοφρωνίου, Καραΐνδρος (64’ Ξύδης), Χρυσαφίδης, Ζάρκος (80’ Γκαρμίρης), Μυργιώτης (88’ Τσίρο).
ΑΣΤΕΡΑΣ: Τάλλιος, Κουτρούλης, Μετεβελής, Βασιλάρης, Μπαλής, Τόλιας, Κακογιάννης, Αντωνόπουλος (66’ Λιθοξόου), Χάντης (87’ Τάφα), Κρισάφη, Πεθαίνος (76’ Βυζάς).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr