Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σταθερός συμπαραστάτης των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα και του ανθρώπινου δυναμικού που τον υπηρετεί στο πλευρό των οινοποιών σε όλα τα στάδια των διεκδικήσεων τους.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBFIskeGGjOHxZZsJ36v14ghC88ZO5YyFYtjF0IB_RJQOiCSSBngnfxEJ0psiBYAGghUEcGgstSP7_mJn4GekmjzEgNfai3OKLqJSAtdm7BLn-8SmWRUWjJ7eoUaxMHnLl4hwz9itH12I/s1600/102_3823.JPGΑπαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωση του κ. Αλευρά για «απάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα οινοποιεία» ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα κ. Ηλίας Στρατηγάκος προέβη στην κάτωθι δήλωση: 
«Είναι απαράδεκτο ο κ Αλευράς, αφενός, πολύ πρόσφατα να καλεί δημόσια τους πολίτες να ψηφίσουν το Σύριζα, αφετέρου, σήμερα να εμφανίζεται ως «λυτρωτής» των αγροτών και «υπερασπιστής» των οινοποιών ενάντια στις Κυβερνητικές επιλογές. Είναι άλλωστε γνωστή η τακτική του κ. Αλευρά «να πατά ταυτόχρονα σε δύο βάρκες ανάλογα τα πρόσκαιρα οφέλη».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα επιτρέψει αυτή την ανοίκεια συμπεριφορά, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο ίδιος ως πρώην Αντιπεριφερειάρχης γνωρίζει άριστα το ενδιαφέρον και τις ενέργειες της Περιφερειακής αρχής, ειδικά για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, άλλωστε ο ίδιος πολλάκις τα έχει εξάρει.
Σε ότι αφορά το ζήτημα με τα απαράδεκτα μέτρα της Κυβέρνησης για τους οινοποιούς τον ενημερώνουμε, ξανά, ότι ήδη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει κάνει παρεμβάσεις προς την πολιτική ηγεσία.
Η Περιφερειακή αρχή επίσης, σταθερός συμπαραστάτης των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα και του ανθρώπινου δυναμικού που τον υπηρετεί συμμετείχε στην πανελλαδική γενική συνέλευση του κλάδου στις 12 Δεκεμβρίου 2015, και τάχθηκε στο πλευρό των οινοποιών σε όλα τα στάδια των διεκδικήσεων τους.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο μάλιστα αποφάσισε στην επόμενη συνεδρίασή του να συζητήσει το θέμα παρουσία των κοινωνικών φορέων και να ληφθεί απόφαση συνολικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σημαντικός αυτός κλάδος της οικονομίας μας.
Ο τόπος μας είναι μικρός και οι πολίτες δεν ξεχνούν ότι ο κ. Αλευράς ήταν υποψήφιος μαζί με το σημερινό Γενικό Γραμματέα Κυβέρνησης, η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα μέτρα που πλήττουν τους οινοποιούς. Υπηρετεί απολύτως τη μικροπολιτική λογική του λαϊκισμού που βασίζεται σε ψεύτικες υποσχέσεις. Σε αυτή την πολιτική αντίληψη είμαστε κάθετα αντίθετοι.
Αξίζει τέλος να θυμίσουμε ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Αλευράς δεν ψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας να αποσυρθεί το ασφαλιστικό, φορολογικό και συνταξιοδοτικό προσχέδιο νόμου, στην οποία γίνεται ειδική μνεία για προστασία του τομέα της αγροτικής οικονομίας».