Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Στον Πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα, με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Γιώργο Σταυρόπουλο, ο οποίος του παρέδωσε την έκθεση πεπραγμένων της ανεξάρτητης αρχής για το 2014.
Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο κ. Βούτσης επεσήμανε πως «διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο κατά την οποία δοκιμάζονται δικαιώματα και ελευθερίες και κυρίως θίγονται άνθρωποι που βρίσκονται στην αθέατη πλευρά της κοινωνίας και δεν έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους». Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε το έργο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τόνισε πως η Βουλή πρέπει να συνδράμει στην υλοποίησή του «έτσι ώστε να επιλύονται τα ζητήματα και να μην υπάρχει υπαναχώρηση από κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών».
Από την πλευρά του ο κ. Σταυρόπουλος υπογράμμισε: « Σκοπός της Επιτροπής είναι η προώθηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και καθώς  η Βουλή είναι ευαίσθητος δέκτης όλων των αγωνιών, ελπίζουμε σε περαιτέρω συνεργασία στο μέλλον»