Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ “ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Άρθρο του Ανδρέα Μητσόπουλου*



Μετά από ένα σκληρό τετράμηνο εσωκομματικής εσωστρέφειας, επιτέλους την 10η Ιανουαρίου 2016, φάνηκε “λευκός καπνός” από το κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού και έτσι η Ν.Δ. εξέλεξε τον 9ο Αρχηγό της στη 42χρονη ιστορία της. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
          Το αποτέλεσμα των εκλογών του β΄ γύρου και η καθαρή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον πανάξιο τέως Πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, απέδειξε ότι οι νεοδημοκράτες στην πλειοψηφία τους (που πλέον δεν άγονται και φέρονται από πάσης φύσεως κομματάρχες παλαιού τύπου), προτίμησαν την ευθεία ρήξη με το νεοσταλινικό καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ταλανίζει τη χώρα εδώ και έναν χρόνο, αντιτιθέμενοι σθεναρά στο συναινετικό προφίλ που οικοδομήθηκε το τελευταίο 6μηνο από τους νοσταλγούς του ανιδεολόγητου και ομιχλώδους “μεσαίου χώρου”.

          Ένα μεσαιοχωρίτικο προφίλ που είχε ως αποτέλεσμα αφενός μεν την συντριπτική ήττα της Ν.Δ., μεγέθους 7,5 ποσοστιαίων μονάδων, τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον διχοτομημένο και μνημονιακό πλέον ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου δε την άσκηση ελλιπούς, επιδερμικής και προβληματικής αντιπολίτευσης της Ν.Δ., απέναντι στις αυθαιρεσίες της ανθελληνικής κυβέρνησης της Αριστεράς.
          Ένα προφίλ και μία περίεργη πολιτική τακτική που εάν συνεχίζονταν, θα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια σε συγκυβέρνηση με τους συριζαίους καταστροφείς της Πατρίδας μας, γεγονός που εάν συνέβαινε θα ισοπέδωνε ολοκληρωτικά και την ίδια τη Νέα Δημοκρατία.
          Η νίκη όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε ως κύριο συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο σε αυτή τη μάχη, τον ακούραστο μαχητή Άδωνι Γεωργιάδη, αποτρέπει αυτό το εφιαλτικό σενάριο και ανοίγει τον δρόμο της ανάκαμψης της Ν.Δ. και την απαρχή μιας νέας περιόδου ακμής.
          Το μεγάλο κέρδος αυτών των εκλογών είναι αναντίλεκτα ότι δημιουργήθηκαν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που απαιτούνταν για την πραγματική ένωση όλων των κεντροδεξιών δυνάμεων και την σύσταση ενός αληθινού ευρωπαϊκού κεντροδεξιού κόμματος. Για πρώτη φορά η Φιλελεύθερη Κεντροδεξιά των μεταρρυθμίσεων, της πολυσυλλεκτικότητας, της ανανέωσης και της αξιοκρατίας, ενώθηκε με καθαρά πολιτικούς όρους με την καθαρόαιμη Πατριωτική Δεξιά, που αποτελεί τον στυλοβάτη και τον συνεχιστή των Παραδοσιακών Αρχών του Έθνους των Ελλήνων, που συμπυκνώνονται στο Ιερό διαχρονικό τρίπτυχο “ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” και εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει ποτέ παρέκκλιση από αυτές.
          Ενώθηκαν δηλαδή με άλλα λόγια, όλα τα γνήσια δομικά συστατικά της Κέντρο-Δεξιάς, τα οποία πλέον πανίσχυρα όσο ποτέ, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν αποφασιστικά στην επικράτηση της Φιλελεύθερης-Πατριωτικής Ιδεολογίας, συντρίβοντας οριστικά την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, τον λαϊκισμό και τον ακροαριστερό ανθελληνισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
          Από σήμερα εξάλλου, δικαίως τρέμει το κυβερνητικό συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προφανώς ήλπιζε σε μεσοβέζικες λύσεις και καταστάσεις, για να επιβιώσει πολιτικά, γιατί γνωρίζει άριστα, ότι από εδώ και στο εξής θα έχει να αντιμετωπίσει μια σκληρή και σοβαρή αντιπολίτευση που σύντομα θα αποτελέσει τη νέα κυβέρνηση του τόπου.
          Οι εσωκομματικές εκλογές που δίχασαν πρόσκαιρα το κόμμα, τελείωσαν και ήδη πέρασαν στην ιστορία. Η σημερινή ημέρα πρέπει να μας βρει όλους αγαπημένους και μια γροθιά. Κανείς νεοδημοκράτης και καμιά νεοδημοκράτισσα δεν περισσεύει. Η συστράτευση των Άξιων και των Αξιών είναι όχι μόνο χρήσιμη, αλλά αναγκαία και επιβεβλημένη. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε να ανάψουμε εκ νέου τον ΠΥΡΣΟ μας και να ξαναζωντανέψουμε την ΕΛΠΙΔΑ στους ΕΛΛΗΝΕΣ.   


                                                ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 
                                                ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
                                      ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ