Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ - «Όχι στην κομματική επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης»



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επανέφερε τη συνέντευξη στη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης και μάλιστα τώρα με καθοριστικό βάρος, για να διασφαλίσει το κομματικό βόλεμα των “ημετέρων”. Ήδη πολλοί εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν προσπάθειες κομματικών στελεχών να επηρεάσουν τη γνώμη μελών των Συμβουλίων Επιλογής ενώπιον των οποίων διεξάγεται η συνέντευξη και όπου πρωταγωνιστούν οι κομματικοί Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να δοθούν συγκεκριμένες βαθμολογίες σε συγκεκριμένους υποψήφιους.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους να διασφαλίσουν θεσμικά τη  διεξαγωγή της συνέντευξης με παροχή αντικειμενικών κριτηρίων, που θα ανακοινωθούν και θα είναι γνωστά σε όλους και με δημοσίευση των απομαγνητοφωνημένων συνεντεύξεων, έτσι ώστε να καταστεί η διαδικασία απολύτως διαφανής. Αλλιώς οι ευθύνες της ηγεσίας του Υπουργείου και όλων των λοιπών εμπλεκομένων θα είναι μεγάλες και θα αναζητηθούν».