Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Νέα Πελοπόννησος είναι παρούσα και θα συνεχίσει τις μεγάλες τομές και στο μέλλον» «Ο ΦΟΔΣΑ εγκατέλειψε την αρμοδιότητα και οι Δήμαρχοι επαινούσαν το σχέδιό μας»



 http://aftovi.27210.gr/mediafiles/2013/05/tatoulis_skoupidia_2a_aftodioikisi-620x320.jpg
«Στο σχέδιό μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ οι Δήμαρχοι ήταν απόλυτα σύμφωνοι. Ο ΦΟΔΣΑ ήταν αυτός που εγκατέλειψε την αρμοδιότητα και ζήτησε η ευθύνη να περάσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της ειδική συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον απολογισμό πεπραγμένων του έτους 2015, και τόνισε ότι «εμείς δεχθήκαμε να σηκώσουμε το βάρος αυτού του προβλήματος που για δεκαετίες ποτέ δε λύθηκε από την αδυναμία τους».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνέχισε λέγοντας ότι «δεν έχουν μάλιστα αντιληφθεί τις συνέπειες που έχει το πρόβλημα αυτό στην ανάπτυξη της περιφερειακής μας οικονομίας, στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και στην πιστοποίηση των αγροτικών μας προϊόντων. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε προβλέψει την επιβολή των προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το λόγο αυτό αναλάβαμε την πρωτοβουλία αυτή».
Σε όλες αυτές τις διαδικασίες κανένας Δήμαρχος δεν εξέφρασε κάποια ένσταση, συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης, ούτε ζήτησε την αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης. «Οι Δήμαρχοι αντίθετα πάντα μας επαινούσαν για το έργο μας. Απ’ την άλλη πλευρά μας έφταναν σε σημείο να μας εγκαλούν για «καθυστερήσεις» στην υλοποίηση του σχεδίου μας όταν οι ίδιοι δεν προχωρούσαν τα έργα της προσωρινής διαχείρισης, ως όφειλαν.
«Ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά με «αλλόφρονες φωνές και αλλόφρονες παρουσίες» Δημάρχων, οι οποίοι άλλαξαν τη στάση τους όταν ο αναπληρωτής Υπουργός τους κουνούσε τα «δήθεν ευρώπουλα». Οι θεσμοί θέλουν όραμα και αποφασιστικότητα για να πάνε μπροστά» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τονίζοντας ότι «η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου από την πλευρά της μας εγκαλεί γιατί δεν ακολουθούμε τις υποδείξεις της Κυβέρνησης. Μας θεωρεί συνεπώς το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης και δεν πιστεύει στη θεσμική αυτονομία του Περιφερειακού θεσμού».
«Η Νέα Πελοπόννησος είναι εδώ και θα συνεχίσει τις μεγάλες τομές που έχει κάνει και στο επόμενο διάστημα. Θα είμαστε παρόντες και στις επόμενες εκλογές να συνεχίσουμε το έργο μας και να αποδείξουμε τη συνέπειά μας προς τους πολίτες και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Η Νέα Πελοπόννησος είναι εδώ σήμερα και θα είναι και αύριο για να δημιουργήσει τη δική της ιστορία» τόνισε τέλος ο κ. Πέτρος Τατούλης.   


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ