Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Tουρκία - Ελλάς ισοπαλία παρουσία Τσίπρα & Νταβούτογλου


Ισόπαλος (0-0) έληξε ο αγώνας της Εθνικής ομάδας με την Τουρκία, που διεξήχθη στην Πόλη, υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού Αλεξη Τσίπρα που παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα μαζί με τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου!
Η Εθνική στάθηκε καλά στην άμυνα στο πρώτο μέρος, αλλά όχι και στην επίθεση, καθώς είχε μόλις μία καλή στιγμή με τον Μήτρογλου στο 39'. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο.
Οι Τούρκοι είχαν απανωτές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Ελλάδα μπορούσε και τις κατέστρεφε, ενώ ήταν καλός και ο Καρνέζης...

Άρεσε στην άμυνα, μια από τα ίδια στην επίθεση Δημιουργός φάσεων για τους Τούρκους και πιο απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Τσαλχάνογλου, ο οποίος μοίρασε μία ασίστ στο 24', είχε ένα καλό σουτ στο 26' όταν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Χολέμπας έχασε την μπάλα και ένα σουτ στο 46', όταν και πάλι “απάντησε αρνητικά” ο Καρνέζης.
Στη φάση του 39'ο Μήτρογλου σούταρε έξω από την περιοχή, αφού έβαλε πλάτη τον αντίπαλό του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο και η Τουρκία δεν απείλησε ουσιαστικά την Ελλάδα.
Η καλύτερη φάση της αντιπάλου της ελληνικής ομάδας ήταν στο 55'. Τότε ο Καρνέζης υποχρεώθηκε σε εντυπωσιακή επέμβαση στο αριστερό σουτ του Τουράν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος της ελληνικής άμυνας και τις κόντρες που προέκυψαν.
Στο 62’ ο Τοσούν σούταρε στην εξωτερική μεριά του τέρματος του Καρνέζη και ο ρυθμός του αγώνα παρέμενε πεσμένος.
Από το 80' και μετά η Εθνική δέχτηκε πίεση, δίχως αποτέλεσμα για τους Τούρκους.
Τουρκία: Βολκάν Μπαμπακάν, Κοϊμπάσι, Τσαλχάνογλου (81’ Κασντεμίρ), Γκονούλ, Τοσούν (64’ Γιονούς Μάλι), Αρντά Τουράν (93' Οζντεκίν), Σαχάν (74’ Οκάι), Οζιακούπ (63’ Εμρέ Τσολάκ), Μεχμέτ Τοπάλ, Τουφάν (86’ Ποτούκ), Αχμέτ Γιλμάζ Τσαλίκ
Ελλάδα: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μανωλάς (79’ Σιόβας), Τοροσίδης, Χολέμπας (92' Tζαβέλλας), Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης (46’ Πέτσος), Φορτούνης (91’ Καρέλης), Μήτρογλου (70’ Γιάννου)