Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ομηρία σε ξενοδοχείο στο Μάλι: Πυροβολισμοί και εκρήξεις - Τρεις όμηροι νεκροί, απελευθερώθηκαν όσοι διάβαζαν το Κοράνι

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο στο Bamako, στο Μάλι, παίρνοντας 170 ομήρους. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις. Υπάρχουν αναφορές, σύμφωνα με τη Mirror, για πέντε νεκρούς. "Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή", σημείωσε υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας.
"Όλα συμβαίνουν στον έβδομο όροφο. Τζιχαντιστές πυροβολούν στον διάδρομο", σημειώνει στο Twitter o Adam Więckowski. Μάρτυρας ισχυρίζεται ότι οι ένοπλοι φωνάζαν Allahu Akbar. Έχουν ακουστεί πυρά στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου. Η επίθεση είναι η πρώτη του είδους στο Μάλι.


Ένοπλοι φωνάζοντας "Allahu Akbar" (Ο Θεός Είναι Μεγάλος, στα αραβικά) και πυροβολώντας εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στο πολυτελές ξενοδοχείο Radisson Blu, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας κοντά σε υπουργεία και πρεσβείες
Κρατούν σχεδόν 170 ομήρους - Κάποιους τους απελευθέρωσαν γιατί μπορούσαν να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι
Σύμφωνα με το υπουργείο Ασφαλείας του Μαλί τρεις όμηροι είναι νεκροί
Σύμφωνα με την πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, οι δράστες είναι περίπου δέκα. Ωστόσο, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία Rezidor, οι δράστες είναι δύο και οι όμηροι 140 πελάτες και 30 υπάλληλοι.
Υπάρχουν πληροφορίες πως οι δράστες έφτασαν στο ξενοδοχείο με αυτοκίνητο που είχε διπλωματικές πινακίδες
Ανάμεσα στους ομήρους είναι επτά Κινέζοι τουρίστες, ένας έξι εργαζόμενοι της αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines και τουλάχιστον δυο Γάλλοι πολίτες
Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, οι δράστες κινούνται στο ξενοδοχείο από όροφο σε όροφο, το οποίο διαθέτει 190 δωμάτια, κι έχουν φθάσει στον έβδομο.
Καμίαν οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη

APE