Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ορκίστηκε βουλευτής ο Χρ. Βερναρδάκης αντί του Γ. Σακελλαρίδη - Ο Ν. Νικολόπουλος δεν παραδίδει την έδρα στους ΑΝ.ΕΛ

 
 Ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, στη θέση του παραιτηθέντα βουλευτή Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Ο κ. Βερναδάκης ήταν πρώτος επιλαχών από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας. Ο κ. Σακελλαρίδης παραιτήθει από το αξιώμα του βουλευτή καθώς ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του βουλευτή και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου. 
Αφορμή για αυτό αποτέλεσαν οι διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Σακελλαρίδης δεν θα ψηφίσει το πακέτο συμπληρωματικών μέτρων για την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται οι αλλαγές στο καθεστώς προστασίας της α' κατοικίας, αλλά και τα τέλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ αντί της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Παραίτηση Γ. Σακελλαρίδη από Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και ορκωμοσία Χρ. Βερναδάκη!Το αίτημα του πρωθυπουργού για παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη από το αξίωμα του βουλευτή, έρχεται να επισφραγίσει μια μακρά περίοδο κατά την οποία ήταν γνωστό ότι οι σχέσεις μεταξύ τους δεν ήταν καλές και πως δεν υπήρχε απόλυτη συμφωνία σχετικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης. Η αρχή του παραγκωνισμού του κ. Σακελλαρίδη είχε γίνει από την αντικατάστασή του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου από την Ο. Γεροβασίλη κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, το αίτημα του κ. Τσίπρα για παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη, δεν αποκλείεται να αποτελέσει αρχή νέων εσωκομματικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο Σακελλαρίδης προτίμησε να παραιτηθεί παρά να εξευτελιστεί», σχολίασε το «Ποτάμι».
 Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σημειώνει λόγω παραίτησης Γ. Σακελλαρίδη μείωση της κοινοβουλευτικής του δύναμης,   η κυβέρνηση έχασε και την ψήφο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Ν. Νικολόπουλου. Ο βουλευτής δήλωσε σταθερός στην πρόθεσή του να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας, ότι παραμένει βουλευτής των ΑΝΕΛ και αρνείται να παραδώσει την έδρα του, όπως του ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Καταψηφίζει ο Ν. Νικολόπουλος και δεν παραδίδει την έδρα στους ΑΝΕΛΑπαντώντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, επί της ουσίας είπε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του: Εγώ, όπως ξέρουν οι Αχαιοί, που είναι εκείνοι οι οποίοι δίνουν την έδρα και εκείνοι που την αφαιρούν, σήμερα το βράδυ  κάνω αυτό που κάνω 30 χρόνια τώρα: μένω ασυμβίβαστος, απαράλλαχτος όπως και όταν ήμουν υπουργός και παρέδωσα την υπουργική καρέκλα».
Σε γραπτή του δήλωση που είχε εκδώσει λίγο νωρίτερα, ο κ. Νικολόπουλος επικρίνει τον κ. Καμμένο, διότι, όπως λέει, τώρα υποστηρίζει ότι ήταν γνωστά τα προαπαιτούμενα, όμως προεκλογικά διαβεβαίωνε ότι η πρώτη κατοικία θα εξακολουθήσει να προστατεύεται. Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος αφήνει σαφέστατες αιχμές σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι η στάση του στη Βουλή «ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη: Δεν πρόκειται να ψηφίσω, για να μην εξαπατήσω τον ελληνικό λαό. Όσο για το ποιος εξαπατά ποιον, ο ελληνικός Λαός το γνωρίζει πολύ καλά».