Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Εκτός ορίων η κόντρα κυβέρνησης με τον Πανούση

Εκτός ορίων η κόντρα κυβέρνησης με τον Πανούση - `Μπορεί και να με συλλάβουν` - Μαξίμου: `Δεν κάναμε μήνυση εναντίον του` 
 
Με πόλεμο ανακοινώσεων συνεχίζεται το σήριαλ ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό της, Γιάννη Πανούση, με το Μαξίμου να απαντά στην σκληρή ανακοίνωσή του πως οι δύο υπουργοί δεν κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, αλλά κατά παντός υπευθύνου για την παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων.

Σημειώνει το Μαξίμου πως είναι απορίας άξιο πως ένας καθηγητής της Εγκληματολογίας δε μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του, κατά την επίσκεψη των Υπουργών Δικαιοσύνης, και Προστασίας του Πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων. Και συνεχίζουν πως είναι αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια.
Ωστόσο, η μήνυση των δύο υπουργών φωτογραφίζει τον Γιάννη Πανούση, αφού και μέσω κύκλων ο Αλέξης Τσίπρας θέτει δύο ερωτήματα. Το ένα από αυτά είναι πως ένας πρώην υπουργός, δηλαδή ο Γιάννης Πανούσης έχει στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα και αφού η μήνυση αφορά αυτή την παράνομη χρήση των συγκεκριμένων εγγράφων ουσιαστικά στρέφεται εναντίον του.
Και από την πλευρά του, όμως ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης σε κάθε διαρροή ή ανακοίνωση της κυβέρνησης δεν μένει άπραγος και σπεύδει να απαντήσει. Αυτή τη φορά με μία σκληρότατη ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει πως δεν αποκλείεται και να τον συλλάβουν ως αντικαθεστωτικό.
Ο κ. Πανούσης στην ανακοίνωσή του με αρκετή δόση ειρωνείας, αναφέρει πως δεν αποκλείεται να τον συλλάβουν κιόλας ως αντικαθεστωτικό, κάνοντας λόγο για νέες ολοκληρωτικού τύπου αντιλήψεις και πρακτικές. Καλεί μάλιστα τους πάντες να ψάξουν τη ζωή του και επισημαίνει πως είχε προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα είτε να απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των "Αριστερών του τίποτα ή θα χαθεί μαζί τους".
Μάλιστα, ο κ. Πανούσης ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή του πως μέχρι να πάρει την τελική απόφασή του ο Αλέξης Τσίπρας ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που "κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις".
Καταλήγει μάλιστα με ένα τραγούδι του Αγγελάκα "Σιγά μην κλάψω σιγά μη φοβηθώ τις τρακατρούκες, εννοώντας τις βόμβες των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”.
Πέρα από τις καταγγελίες του Πανούση, κυβερνητικοί κύκλοι σπεύδουν να υπερασπιστούν το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Λάμπρου για τις επαφές που είχε με φυλακισμένους ανάμεσά τους και τρομοκράτες, επισημαίνοντας πως ο ίδιος είχε συνομιλίες με τους φυλακισμένους αλλά μόνο για να βρεθεί λύση στο θέμα των απεργών πείνας.
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος/ newsit.gr