ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗN ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΟ, ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ
Πιο συγκεκριμένα, στο εντυπωσιακό Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης , η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και Aργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης, κα Βούλα Κοζομπόλη, επιλέχθηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), να λάβει το σχετικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, για τη φετινή χρονιά.
Συνολικά απονέμονται έξι βραβεία, ένα παγκοσμίου επιπέδου και ένα ανά ήπειρο. Η ΔΟΕ με αυτή την ετήσια εκδήλωση θέλει να προωθήσει την πρόοδο των γυναικών σε όλους τους τομείς στον αθλητισμό. Αυτό που λαμβάνεται υπόψη για την απονομή των βραβείων είναι κάποιο σημαντικό επίτευγμα ή η συνεισφορά για την ανάπτυξη, την ενθάρρυνση και την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών και των νεώτερων κοριτσιών σε όλα τα επίπεδα του παγκόσμιου αθλητισμού. Επιπλέον στην κα Κοζομπόλη αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες της για την ανέλιξη των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και της παροχής ίσων ευκαιριών, τόσο στο καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στις θέσεις ευθύνης (ήτοι προπονήτριες, διαιτητές, manager και στελέχη ) του αθλητισμού.
Για την Αφρική το βραβείο έλαβε η κα Μervat Hassan, για την Ασία η κα Shaikha Hayat Bint AbdulazizAl-Khalifam, για την Αμερική η κα Σάρα Ροζάριο και για την Ωκεανία η κα Cathy Freeman και το παγκόσμιο βραβείο δόθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρο της κ. Σπύρο Καπράλο, για την έμπρακτη συμπαράσταση και όλους τους συναδέλφους μου ολυμπιονίκες για την συνεργασία τους, για την εκπλήρωση των κοινών μας σκοπών.