Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Όχι στα μέτρα που θα φέρουν τον αφανισμό του αγροτικού κόσμου .

 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Αγροτικός Συλλογος Κορινθίας μετά τις αλλεπάλληλες άκαρπες συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς αποφάσισε να εντείνει τον αγώνα του ενάντια στα μέτρα που θα φέρουν τον αφανισμό του αγροτικού κόσμου .
Δεν θα συναινέσουμε στο σχέδιο για ξεκλήρισμα ενός ολόκληρου κλάδου , του μοναδικού πρωτογενή τομέα στην χώρα , του μοναδικού επαγγελματικού κλάδου που μπορεί να κρατήσει όρθια την οικονομία .
Οι αγρότες είναι ενάντια στα μέτρα για την αυξηση του συντελεστή φορολογίας και του τριπλασιασμού των ασφαλιστικών εισφορών.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι αγρότες δεν χρήζουν καμίας ειδικής μεταχείρισης
Φορολογούμαστε από το 1ευρώ όπως όλοι …Ηδη από τον Αύγουστο τα γεωργικά φάρμακα ανέβηκαν από το 13% στο 23 % φπα με την αυξηση του 10% να την απορροφά ο αγρότης . Το ειδικό καθεστώς επιστροφής αγροτικού πετρελαίου καταργείται . Δεν ζητάμε ειδικά προνόμια , Ζητάμε να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε
1. Ζητάμε την παραμονή μας στον συντελεστή 13% με δυνατότητα να συμπεριλαμβάνουμε όλα τα έξοδα μας στα βιβλία εσόδων –εξόδων , διότι εως τώρα περίπου μόνο το 30% των εξόδων μας λογίζεται σαν φορολογικό έξοδο.
2. Την άμεση εξυγίανση του ασφαλιστικού ταμείου ΟΓΑ , διατηρώντας το σαν ένα ταμείο ΜΟΝΟ των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και όχι όπως ισχύει εως τώρα που ασφαλίζονται με αδιαφανή κριτήρια στο ταμείο μας ΄΄διάφοροι΄΄ .
3. Διαβούλευση για ποιον θεωρούμε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και φορολόγηση διαφορετική στους μη αγρότες που δείχνουν αγροτικό εισόδημα.
4. Εργόσημα και μετακλητοί υπάλληλοι γής- απλούστευσης διαδικασίας προσωρινής άδειας εργασίας , ένα τεράστιο πρόβλημα αδήλωτης εργασίας με συνέπεια και το κράτος να χάνει εισφορές και οι αγρότες να μην μπορούν να περάσουν σαν έξοδο και στατιστικά το 30% των εξόδων είναι τα εργατικά.