Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ο Αστέρας Δερβενίου «γκρέμισε τ’ όνειρα» της Κορίνθου . Την ισοπέδωσε στο 94΄ με το γκολ του Εμρά Χαφούς

Znqljviy
Στο 94’ ο Αστέρας Δερβενίου «γκρέμισε τ’ όνειρο» του ΠΑΣ Κόρινθος να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το "Κώστας Βυζάς", αφού τότε πέτυχε το μοναδικό τέρμα στον μεταξύ τους αγώνα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!



BnlizwfhΒέβαια αν παρέμενε το ισόπαλο αποτέλεσμα θα ήταν μεγάλη αδικία για τον Αστέρα που ήταν ισοπεδωτικός στο β’ μέρος, όπου και σπατάλησε επτά μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει πολύ νωρίτερα το σκορ απέναντι στον ΠΑΣ Κόρινθος, ο οποίος δεν έχει να επιδείξει ουδεμία μεγάλη φάση σ’ όλο τον αγώνα. Χαρακτηριστικό στοιχείο του αγώνα ήταν και ο πολύ ισχυρός άνεμος που φυσούσε και μάλιστα άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις, πράγμα που δυσκόλευε πάρα πολύ τις κινήσεις των παικτών των ομάδων.

Hupy57fs
Ο αγώνας στο α’ μέρος δεν διεκδικεί δάφνες για την ποιότητά του. Ο αγώνας διεξήχθη με ιδιαίτερο πάθος και από τις δύο ομάδες και η μπάλα παιζόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου. Ο Αστέρας ήθελε περισσότερο από τον ΠΑΣ Κόρινθος, αλλά οι προσπάθειες των παικτών του ήταν ημιτελείς. Ο δε ΠΑΣ Κόρινθος, που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα δυνατός, ότι πρόβλημα δημιούργησε στον Αστέρα ήταν από στημένες μπάλες, όπου είχε και τις κάποιες μικροευκαιρίες  του. 
N1tjwg9r
Guvttvq7Τα δύο τρία φάουλ που κέρδισε με καλές προοπτικές, κατέληξαν σε άστοχα σουτ που δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα του Αστέρα Στεφάνι. Από την πλευρά του ο Αστέρας είχε κύριο εκφραστή των επιθετικών του βλέψεων τον εξαιρετικό Χάντη, που μαζί με τον επανεμφανισθέντα, μετά τον τραυματισμό του, Χαφούς έδωσαν άλλη πνοή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας τους.
Όμως ούτε και αυτός είχε μεγάλη φάση, παρά δύο τρεις επελάσεις του Χάντη και του Βυζά που  αναστάτωσαν την άμυνα του ΠΑΣ Κόρινθος, όμως τα γυρίσματα της μπάλας που επεχείρησαν δεν είχαν αποτέλεσμα.

Το β' μέρος ήταν «όλα τα λεφτά» για τον Αστέρα, που ξεκίνησε στο 49’ με κλασσική ευκαιρία όταν ο Βυζάς έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Χάντης από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε πάνω από το δοκάρι. 
Oavqg1rf
NsoiztxhΣτο 56’ ο Χαφούς, δεχόμενος κάθετη πάσα του Αλούσι, βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια στο ύψος της περιοχής, φάτσα με την εστία του τερματοφύλακα του ΠΑΣ Κόρινθος Στέφη. Το δυνατό του σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, με τη μπάλα να επιστρέφει στον Βασιλάρη που επεχείρησε νέο σουτ και τον Στέφη να απογειώνεται και να αποκρούει, τη μπάλα να βρίσκει και πάλι το δοκάρι πριν καταλήξει κόρνερ.
Ονειρεμένη φάση και εκπληκτική απόκρουση. Η είσοδος του Πρίφτη στο 58’ στη θέση του τραυματισθέντος Κακογιάννη, η αναδιάταξη της ενδεκάδας του Αστέρα και με την προσθήκη του Λιθοξόου και λίγο αργότερα του Πεθαίνου, άλλαξαν τελείως τη ροή του αγώνα. 
Kuggekym
Wpdtox8yΟ ΠΑΣ Κόρινθος, που μέχρι εκείνη τη στιγμή στεκόταν καλά στο γήπεδο, είχε μάλιστα και δύο συνεχόμενα κόρνερ που με τη βοήθεια του ανέμου δημιούργησαν ζητήματα στον τερματοφύλακα Στεφάνι ο οποίος απέκρουσε δύσκολα το πρώτο, δεχόμενος την πίεση από τις επελάσεις των «μικρών» του Αστέρα, υποχώρησε και άρχισε να έχει ζητήματα στην άμυνά του.
Ο Πεθαίνος είχε τις τρεις κλασσικές ευκαιρίες, τις δύο τις δημιούργησε μόνος του ξεφεύγοντας από τον Μαυρέλη που κλήθηκε να τον μαρκάρει, αλλά, βρισκόμενος σε εξαιρετικές θέσεις, τις σπατάλησε είτε σουτάροντας χλιαρά πάνω στον Στέφη είτε άστοχα. Ο Πρίφτης είχε επίσης μια καλή ευκαιρία στο 84’ όταν σούταρε με το αριστερό τελείως άστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από πάσα του Χαφούς και στο 87’ ο Πεθαίνος δεν γύρισε έγκαιρα τη μπάλα, όταν έφτασε κοντά στη γραμμή του άουτ, σε δύο συμπαίκτες του που τον περίμεναν αμαρκάριστοι στο ύψος του πέναλτι. 
H4kleyid
CxqbeahgΣτο 94’ ο Πρίφτης έβγαλε πάσα στο κενό χώρο στον Πεθαίνο στ’ αριστερά, ο οποίος σέντραρε και ο Χάντης οριζοντιώθηκε και έπιασε εναέριο βολέ με τη μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι. Στην επιστροφή της ο Χαφούς πρόλαβε και την έστειλε από κοντά με σουτ στα δίχτυα του Στέφη, που είχε βγει εκτός φάσης. Οι πανηγυρισμοί των παικτών και φίλων του Αστέρα ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, λόγω και της αποφόρτισής τους μετά από τόσες ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Συμπερασματικά ο Αστέρας πήρε μια σπουδαία όσο και δίκαιη νίκη από έναν αντίπαλο που τον κοντράρισε πολύ. Η εμφάνιση του Αστέρα στο β’ μέρος ήταν αποστομωτική για όλους, ιδιαίτερα μετά την προσθήκη των τριών νεαρών παικτών του και το μεστό παιχνίδι των «βετεράνων» του (αν θεωρείται «βετεράνος» παίκτης των 23 και 25 ετών). Ο ΠΑΣ Κόρινθος έφτασε πολύ κοντά στο φύγει από το Δερβένι με χαμόγελα, αλλά από τη γενική εικόνα του αγώνα δεν το δικαιούταν.

Nwm0ibl9
Ο διαιτητής κ. Παν. Κακριδής με την εμπειρία του κράτησε τον αγώνα πολύ καλά. Μπήκε από νωρίς στη φιλοσοφία του αγώνα και οι αποφάσεις του ήταν κατά κανόνα σωστές. Εξαιρετικός ο βοηθός του κ. Σεφέρης, ενώ ο έτερος κ. Γκότσης προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και ένταση από φίλους του Αστέρα, που βρίσκονταν πίσω του, για δύο φάσεις του β’ μέρους όταν ο Αστέρας πίεζε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Στεφάνι, Κουλάκης (58’ Λιθοξόου), Κακογιάννης (58’ Πρίφτης), Μπαλής, Μετεβελής, Βασιλάρης, Κουτρούλης, Αλούσι, Βυζάς (63’ Πεθαίνος), Χαφούς, Χάντης.

ΠΑΣ Κόρινθος : Στέφης, Σκούπας (46' Μαυρέλης), Φούρναρης, Κρούγιος, Σταυράτης, Ντερβίσι, Γ. Ταμπάκης, Μακ Μπίαν (77’ Μαρούδας), Ντος Σάντος, Μοντεσάντος (87’ Α. Ταμπάκης), Δουγέκος.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΪΑΣ