Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

O εορτασμός της ιστορικής επετείου του ΟΧΙ στο Δερβένι

 
Με κάθε επισημότητα το Δερβένι , η πρωτεύουσα της Δ. Ε.  Ευρωστίνης τίμησε την Ιστορική επέτειο του ΟΧΙ που 75 χρόνια πριν , στις 28 Οκτωβρίου 1940 , Έλληνες βροντοφώναξαν στον ξένο κατακτητή , γράφοντας χρυσές σελίδες Ιστορίας στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου.
Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δερβενίου έγινε επίσημη Δοξολογία από το Ιερό  Κλήρο όλων των εκκλησιών της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης, παρουσία του Αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Δημητρίου Κάσσιου , των Δημοτικών Συμβούλων Νικολάου Κεκερή , Κωνσταντίνου Κουσουλού και Ανδρέα Καραβά, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου Διαμάντως Δενδρινέλη, των άλλων προέδρων των τοπικών Κοινότητων της Ενότητας  των Δημόσιων υπηρεσιών , των Σχολείων της περιοχής  καθώς Σωματείων  Συλλόγων και πλήθος κόσμου. 
Τον Πανηγυρικό της ημέρας   εκφώνησε  η Προϊσταμένη   του  Νηπιαγωγείου  Δερβενίου κ. Αργύτη Ιωάννα .

Μετά την δοξολογία επακολούθησε  από τους ιερείς τις περιοχής και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρρωστίνης και εφημέριο του Αγίου Ιωάννου π. Ιωάννη Γιαννακά επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ στην κεντρική πλατεία, παρουσία των αρχων της περιοχής , η Κατάθεση στεφάνων από Δημοτική Αρχή , Αστυνομία , Πυροσβευστική Υπηρεσία, Σχολεία , την πρόεδρο του  εμπορικού Συλλόγου Δερβενίου κ. Βούλα Διαμαντοπούλου κλπ.. 
Ακολούθως ετηρήθει ενός λεπτού σιγή και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δερβενίου
 
Στη 11 το πρωί έγινε η μαθητική παρέλαση από μαθητές/τριες των σχολείων 
( Νηπιαγωγείου , Δημοτικού , Γυμνασίου & Λυκείου) Δερβενίου υπό τους ήχους εμβατηρίων που παιάνιζε η Φιλαρμονική  του Δερβενίου, επί της ΠΕΟ. Αθηνών – Πατρών ( Οδός Γεωργίου Μπαλή) από της οδικής γέφυρας  μέχρι το ύψος της  οδού Αγίου Ιωάννου., παρουσία των αρχών και πλήθους κόσμου.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFfx8qKxmts7lSUenJc4_NbW8qH4Y5falATARwrlqo1ifaVGrK9184JTxrduw-IEG8d9JP-vOIamUTr8l3rusrBaF-jW37JIEfAxDjYLtitPqgHccKmsKnhgtT0D4f3baMk4F55YZ0ejBZ/s1600/pnkentro+kor+orizontes.jpg 
Τέλος σημειώνουμε  την χθεσίνη  εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τους απόφοιτους των Λυκείων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που έλαβε χώρα παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Τιμίου Προδρόμου  Αγίου Ιωάννου Δερβενίου, παρουσία πλήθους κόσμου.