Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από τη Βέροια

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από τη Βέροια, «διπλό» ο Πανιώνιος 
Το κυριακάτικο ντέρμπι στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ μπορεί να περιμένει, καθώς το Σάββατο άνοιξε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε πολλές φορές εκτεθειμένος στη Βέροια, τελικά κατάφερε να φύγει με το «διπλό»
Ακόμη και στις κακές του βραδιές ο Ολυμπιακός δεν χάνει βαθμούς. Με μέτρια εμφάνιση στη Βέροια οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 της ομάδας της Ημαθίας, έκαναν το 9Χ9 στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και ξέφυγαν 9 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό που παίζει την Κυριακή με την ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ιντέγε στο 55΄  και στο 74' ο Ντουρμάζ «κλείδωσε» το «τρίποντο» με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ
Από εκεί και πέρα, στο αγωνιστικό σκέλος, πέντε ημέρες πριν το ματς-κλειδί του Champions League με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Καραϊσκάκη (4/11), η ομάδα του Μάρκο Σίλβα βρήκε κάπως το ρυθμό της στο δεύτερο μέρος, κατάφερε να προηγηθεί με ένα πολύ τυχερό γκολ και να «σφραγίσει» τη νίκη της με το υπέροχο γκολ-φάουλ του Ντουρμάζ μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο.
Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο 45λεπτο, αλλά ήταν εντελώς ακίνδυνος επιθετικά, ίσως στο πιο... στείρο από πλευράς φάσεων ημίχρονο που έχουν έως τώρα οι «ερυθρόλευκοι» στο πρωτάθλημα. Η Βέροια με σωστή τακτική έδινε χώρο στους Πειραιώτες, αλλά από τη μεσαία γραμμή και κάτω οι παίκτες του Γεωργιάδη δεν άφηναν ανοικτούς διαδρόμους στους αντιπάλους τους, με τον Λόπεζ να επεμβαίνει δύο φορές σε μακρινά φάουλ του Φορτούνη.
Οι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος χάθηκαν αποκλειστικά από τους γηπεδούχους. Σε τρεις περιπτώσεις η Βέροια «άγγιξε» το γκολ, αλλά ο Ρομπέρτο και η αστοχία των παικτών της δεν της επέτρεψαν να μπει προηγούμενη στ΄ αποδυτήρια. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού στο 5΄ έδειξε την κλάση του κι έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ το πλασέ του Καϊκούτ, στο 24΄ και πάλι ο Βόσνιος δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με την κεφαλιά που επιχείρησε (ελάχιστα άουτ), ενώ στο 28΄ ο Ναζλίδης αστόχησε εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι.

Με κλασική ευκαιρία για τη Βέροια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Από τη συνεργασία Άρτσε-Μαγέφσκι στο 47΄, ο δεύτερος βρέθηκε απέναντι από τον Ρομπέρτο, αλλά και πάλι το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Στην πρώτη του αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο ματς ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με «σύμμαχο» και την τύχη. Από την χαμηλή σέντρα του Ερνάνι, ο Λόπεζ προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα αυτή κόντραρε στον επερχόμενο Ιντέγε  και με το τυχερό γκολ οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 1-0.

Τεράστια ευκαιρία για να «καθαρίσει» το ματς έχασε ο Ιντέγε στο 62΄, όταν απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο κι απέναντι στον Λόπεζ πλάσαρε άουτ. Το ματς είχε ανοίξει για τα καλά και στο 66΄ ήταν η σειρά των  γηπεδούχων να φτάσουν για μία ακόμη φορά κοντά στο γκολ, με το Μαγέφσκι να πιάνει το βολ πλανέ από τη μικρή περιοχή και να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο.

Το ματς τελείωσε στο 74΄. Τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο ο Ντουρμάζ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο δοκάρι και μετά να «αναυπαθεί» στα δίχτυα του Λόπεζ.

ΒΕΡΟΙΑ (Γ.Γεωργιάδης): Λόπεζ, Μαλόν, Εντζενκέλε, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Ιμπραΐμ, Άρτσε (72΄ Σιόντης), Μαγέφσκι, Ναζλίδης (62΄ Νέτο), Καϊκούτ, Αμπντούν (75΄ Μερεμπασβίλι)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα):
Ρομπέρτο, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (84΄ Φινμπόγκασον), Κασάμι, Ελαμπντελαουΐ, Σιόβας, Μαζουακού, Πάρντο (46΄ Ερνάνι), Σεμπά (72΄ Ντουρμάζ), Ιντέγε.
 
 OI ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ο Πανιώνιος πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη  me 2 - 0 επί του Λεβαδειακού αποτέλεσμα που τον φέρνει προσωρινά στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ο Καραμάνος στο 46΄ και ο Μπουμάλ στο 57΄ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: (Α.Μάντζιος): Τσιντώτας, Γιάχιτς, Μουλόπουλος (80΄ Μίνγκας), Εντουίν, Στάθης, Φαβάλι, Μαχαίρας (57΄ Γιακουμάκης), Νικολάου, Ρομέου, Μάντζιος, Ναβάρο (67΄ Ντομοβτσίσκι).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης):
Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας (68΄ Ανσαριφάρντ), Ρισβάνης, Μπουμάλ, Χατζηισαΐας, Σιώπης, Βλάχος, Κόρμπος, Καραμάνος (82΄ Χαλκιαδάκης), Βιγιάλμπα (72΄ Μασούρας).
 
 Σημαντική πανηγύρισε ο Πλατανιάς, ο οποίος επικράτησε της Καλλονής 2 - 1, την οποία άφησε στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 5΄ με τον Μπαργκάν, αλλά στο 17΄ ο Ανγκούλο και στο 84΄ ο Γιακουμάκης ανέτρεψαν το σκηνικό. Η Καλλονή ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Χογκ στο 84΄ με κόκκινη κάρτα.
Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας. Ο Πειραιώτης ρέφερι απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι μπορεί να «τινάξει ένας ματς στον αέρα» ανά πάσα στιγμή. Στο 80΄ ενώ ο Χογκ βγήκε από την εστία του και η μπάλα τον βρήκε στο στήθος, ο Σπάθας «ανακάλυψε» χέρι, απέβαλλε τον τερματοφύλακα της Καλλονής και από την φάση αυτή προήλθε το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων.
Πρόκειται για αλλοίωση αποτελέσματος, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι και το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Καλλονή προήλθε από θέση οφσάιντ του σκόρερ, Μπαργκάν
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν (73΄ Ιτούα), Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Γουνδουλάκης (64΄ Ντίνας), Γιακουμάκης, Μιλούνοβιτς (65΄ Μουνάφο), Ανγκούλο
ΚΑΛΛΟΝΗ (Θ.Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Ουκά, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κλαντρούμπσκι, Καλτσάς, Σαμπά (75΄ Χατζηδημητρίου), Γεωργίου (83΄ Δαύκος), Μπαργκάν (67΄ Μπουρούς), Μανούσος.
 
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Σχετικά με το ντέρμπι της Κυριακής, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε «απόσταση βολής» από την κορυφή και τον Ολυμπιακό, αλλά η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα είναι, καθώς η ΑΕΚ έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα στο ντεμπούτο του νέου προπονητή της, Γκουστάβο Πογέτ.

Ενδιαφέρον έχει και το ματς στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ηρακλής θα φιλοξενήσει στο Καυτανζόγλειο τον Ατρόμητο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Λεβαδειακός-Πανιώνιος 0-2
(46΄ Καραμάνος, 57΄ Μπουμάλ)

Πλατανιάς-Καλλονή 2-1
(17΄ Ανγκούλο, 84΄ Γιακουμάκης - 5΄ Μπαργκάν

Βέροια-Ολυμπιακός 0-2
(55΄ Ιντέγε, 74΄ Ντουρμάζ)

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ
17:15 (Ξάνθη) Ξάνθη-Παναιτωλικός
17:15 (Ζωσιμάδες) ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός
19:30 (Α. Νικολαίδης) Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ

19:30 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Ατρόμητος

Βαθμολογία (σε 8 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 27 -9αγ.
2. Παναθηναϊκός 18
3. ΑΕΚ 16
. Πανιώνιος 16 -9αγ.
5. ΠΑΟΚ 14
6. Αστέρας Τρίπολης 12
7. Λεβαδειακός 11 -9αγ.
. Βέροια 11 -9αγ.
. Πλατανιάς 11 -9αγ.
10. Ατρόμητος 9
11. ΠΑΣ Γιάννινα 8
. Παναιτωλικός 8
. Ξάνθη 8
14. Ηρακλής 7
15. Καλλονή 6 -9αγ.
16. Πανθρακικός 3