Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Στον αέρα ο 24ος διαγωνισμός εισαγωγής στην ΕΣΔΔΑ – Όλες οι προϋποθέσεις και τα στάδια

Τον 24ο Εισαγωγικό Διαγωνισμό για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) προκηρύσσει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) με σημερινή της απόφασή.
Ο συνολικός αριθμός εισακτέων για την 24η εκπαιδευτική σειρά ορίζεται στους ογδόντα (80), οι οποίοι κατανέμονται στα τμήματα της ΕΣΔΔΑ ως εξής:

(α) Τμήμα Γενικής Διοίκησης, 20 σπουδαστές,
(β) Τμήμα Αναπτυξιακών – Περιφερειακών Πολιτικών, 15 σπουδαστές
(γ) Τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, 20 σπουδαστές και ειδικότερα:
• Πρόγραμμα Κοινωνικής Φροντίδας, 10 σπουδαστές
• Πρόγραμμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, 10 σπουδαστές
(δ) Τμήμα Εμπορικών – Οικονομικών Υποθέσεων, 15 σπουδαστές
(ε) Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, 10 σπουδαστές
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν ιδιώτες κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου της αλλοδαπής, οι οποίοι συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις διορισμού σε δημόσια υπηρεσία, καθώς και υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται άριστη γνώση αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας, η οποία αποδεικνύεται σύμφωνα με το άρθρο 28 του π.δ. 50/2001, όπως ισχύει. Για την εισαγωγή στο Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων απαιτείται, σύμφωνα με τις οικείες οργανικές διατάξεις του Υπουργείου Εξωτερικών, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς και μίας εκ των γαλλικής ή γερμανικής. Για την εισαγωγή στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων απαιτείται η άριστη γνώση δύο (2) ξένων γλωσσών μεταξύ της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας.
Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών και πιστοποιητικά κατά την ημερομηνία της τελευταίας δημοσίευσης της περίληψης της προκήρυξης.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο/η υποψήφιος/α καταχωρίζει ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ www.ekdd.gr στον σύνδεσμο «Εισαγωγικός Διαγωνισμός» την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό και εν συνεχεία υποβάλλει ή ταχυδρομεί συστημένα στο Τμήμα Διοικητικής και Εκπαιδευτικής Υποστήριξης της ΕΣΔΔΑ (Πειραιώς 211 και Θράκης 2, Τ.Κ. 177 78, ΤΑΥΡΟΣ) την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από 20 Οκτωβρίου 2015 έως και 9 Νοεμβρίου 2015.
Στάδια του διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός της ΕΣΔΔΑ διενεργείται σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει υποχρεωτική γραπτή δοκιμασία των υποψηφίων στις παρακάτω ενότητες:
1. Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους
2. Μικροοικονομική – Μακροοικονομική και Δημόσια Οικονομική
3. Γνώσεις και Δεξιότητες
Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει γραπτή και προφορική εξέταση των υποψηφίων σε φάκελο με επίκαιρο θέμα.
Πρώτο στάδιο του διαγωνισμού
Ημερομηνία έναρξης του 24ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού ορίζεται η 19η Δεκεμβρίου 2015.
Η διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας για τις ενότητες «Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους» και «Μικροοικονομική – Μακροοικονομική και Δημόσια Οικονομική» είναι δύο (2) ώρες, και για την ενότητα «Γνώσεις και Δεξιότητες» είναι μία (1) ώρα. Η ώρα και ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν στους ενδιαφερομένους με ανακοίνωση, η οποία θα αναρτηθεί στο ισόγειο του κτιρίου του ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211 και Θράκης 2, Ταύρος) και στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ (www.ekdd.gr).
Πρόγραμμα Εξετάσεων
Ημερομηνία Ημέρα Ενότητα
19-12-2015 Σάββατο Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους
20-12-2015 Κυριακή Μικρο-οικονομική – Μακρο-οικονομική και Δημόσια Οικονομική
21-12-2015 Δευτέρα Γνώσεις και Δεξιότητες
Δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού
Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του πρώτου σταδίου θα ορισθούν οι ημερομηνίες, οι ώρες και ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων του δευτέρου σταδίου με νεώτερη απόφαση της ΚΕΕ, η οποία θα αναρτηθεί στο κτίριο του ΕΚΔΔΑ και στο διαδίκτυο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, από 09:00-15:00 στην ΕΣΔΔΑ, γραφείο 510 ή/και στα τηλέφωνα: 2131306219, 2131306242, 2131306243, καθώς και στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ στη Θεσσαλονίκη (Ι. Κωλέττη 25 Δ) ή/και στα τηλέφωνα 2313321104 και 2313321145. Μπορούν, επίσης να ενημερώνονται από τις σχετικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ (www.ekdd.gr).

aftodioikisi.gr