Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

"SOS εκπέμπει η Σκάλα Λακωνίας. Άμεσα η πολιτεία να σταθεί δίπλα στους πληγέντες"



 Εμφάνιση φωτο 6.jpg
Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Σκάλα Λακωνίας του Δήμου Ευρώτα, ως αποτέλεσμα του ανεμοστρόβιλου, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015. 
Εμφάνιση φωτο 1.jpgΕμφάνιση φωτο 5.jpgΕμφάνιση φώτο 7.jpg
            Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Σκάλας και Έλους Λακωνίας, αφού η καταστροφή είναι ολοκληρωτική επιφέροντας σοβαρότατο πλήγμα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Γκρεμισμένα σπίτια, κατεστραμμένες επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, ξεριζωμένα δένδρα. Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πόλη της Σκάλας.
 Εμφάνιση φωτογραφία (39).JPG
        Στην περιοχή βρίσκονται από το πρωί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ηλίας Κανελλάκης και Ιωάννης Τζεφεράκος.
Εμφάνιση φωτογραφία (36).JPGΕμφάνιση φωτο 3.jpg
        Σε δηλώσεις του ο κ. Τατούλης, αφού εξήρε την κινητικότητα του Δημάρχου κ. Γρυπιώτη και των Υπηρεσιών του Δήμου Ευρώτα, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ζήτησε από την πολιτεία να σταθεί άμεσα δίπλα στους πληγέντες πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής.   
 Εμφάνιση φωτογραφία (37).JPGΕμφάνιση φωτογραφία (38).JPG
Ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε ότι άμεσα θα πρέπει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ζήτησε την αποστολή λυόμενων κατοικιών για τους άστεγους και οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση κτιρίων και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και την άμεση καταγραφή από τον ΕΛΓΑ του κατεστραμμένου φυτικού κεφαλαίου.