Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Εύη Τατούλη: Όταν βρίσκονται πρόσωπα σεβαστά τότε οι παρατάξεις κερδίζουν



Ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος έκανε  η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη, στην τηλεόραση του Best και στην εκπομπή Εκλογές 2015. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την τρικυμιώδη πορεία έχει καταφέρει να μετατραπεί σε ένα αστικό, κεντροαριστερό κόμμα. Αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο. Από τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένας κεντροαριστερός πόλος, πρέπει να υπάρχει ένας κεντροδεξιός πόλος, που θα εμπνέει τους πολίτες», τόνισε η πολιτευτής Αρκαδίας.
Η κα. Τατούλη εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει ένα αξιόπιστο παράπλευρο σχέδιο ανάπτυξης έξω από το μνημόνιο. «Ασφαλώς και η χώρα χρειάζεται γρήγορα μία κυβέρνηση να κυβερνηθεί. Στο κομμάτι της κυβερνησιμότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δείξει καλά δείγματα γραφής. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαπραγματεύεται ατέρμονα. Το μνημόνιο δεν είναι λύση στα προβλήματά μας. Αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή. Το πώς θα βγούμε από την κρίση αφορά ένα άλλο, παράπλευρο σχέδιο. Τι σημαίνει σταθερότητα χωρίς σχέδιο; Το ότι θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση χωρίς να γνωρίζουμε τι θα κάνει, δεν εξυπηρετεί κανένα. Μας ενδιαφέρει αυτό το παράπλευρο σχέδιο δίπλα στο μνημόνιο, αν έχει τα φόντα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να το αντιληφθεί».
Σήμα κινδύνου για την κεντροδεξιά να βρει το χαμένο της βηματισμό εξέπεμψε η κα. Τατούλη. « Η χώρα έχει βρει τον κεντροαριστερό της πόλο. Κάποτε ήταν το ΠΑΣΟΚ, σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κεντροδεξιά πρέπει να ξαναβρεί την ιδεολογική της τοποθέτηση. Η χώρα κινείται με δίπολα. Ο ένας πόλος είναι ξεκάθαρος. Το πόσο γρήγορα θα ανασυσταθεί ο δεύτερος πόλος είναι στα χέρια όλων μας. Οι πολίτες περιμένουν ένα τολμηρό εγχείρημα από τη δική μας την πλευρά».
Η πολιτευτής Αρκαδίας εξέφρασε την άποψη ότι το πολιτικό σύστημα είναι αναξιόπιστο. «Είναι δεδομένο ότι ένας σύγχρονος πόλος της κεντροδεξιάς έχει να κάνει με την αναζήτηση νέων, ρεαλιστικών και εφαρμοσμένων πολιτικών. Εκτιμώ ότι το πολιτικό σύστημα βρίθει αναξιοπιστίας. Στη ΝΔ εκείνο το οποίο θα μας διαφοροποιήσει, είναι ποιοι είμαστε αυτοί που το εκφράζουμε. Όταν τα πρόσωπα είναι αναξιόπιστα τότε και οι πολιτικές είναι αναξιόπιστες».
Καταλήγοντας η κα. Τατούλη τόνισε ότι είναι δίπλα πάντοτε στους Αρκάδες στην επόμενη ημέρα. «Είμαστε πάντοτε δίπλα στους πολίτες. Θέλω να εκφράσω την απόλυτη αισιοδοξία στους συμπολίτες μου, ότι θα είμαστε δίπλα τους. Δεν είναι σήμερα ο βουλευτής ο παλιός μίζερος βουλευτής. Όποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την πολιτική πρέπει να αναζητά τα προβλήματα των συμπολιτών του και να συνεργάζεται με τους συναδέλφους του. Τόσο στην Αρκαδία όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, ο ρεαλιστικός σχεδιασμός, οι φρέσκιες ιδέες είναι εκείνα τελικά που έχουν εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μας. Για αυτό όπως και στο δημοψήφισμα ήμασταν οι περιφέρεια με το μεγαλύτερο ‘ναι’ σε όλη την Ελλάδα, όπου η συναίνεση και ο ρεαλισμός και η αισιοδοξία βρίσκουν πρόσωπα σεβαστά προκειμένου να τα υπηρετήσουν, τότε οι παρατάξεις κερδίζουν».