Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα - Μαύρισαν τα πάντα στο Δερβένι!

Το Φθινόπωρο έκανε θριαμβευτική εμφάνιση σήμερα αφού ο καιρός δεν έχει καμία σχέση με τον χθεσινό. Τα πάντα έχουν σκοτεινιάσει εδώ στο Δερβένι, η θερμοκρασία έπεσε αισθητά με το θερμόμετρο στους 18 βαθμούς , και βρέχει καταρρακτωδώς  .  Παράλληλα, πρόβλημα καθώς υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για τρεις ώρες περίπου  Το πρόβλημα  αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. 

Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.
Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας. Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.
Επίσης, προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλους δρόμους της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης. Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του δήμου, που βρίσκεται στη λιμενική ζώνη και σήμερα θα παραμείνει κλειστό

 Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε το πρωί της Δευτέρας ανεμοστρόβιλος στη Σκάλα Λακωνίας. Δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ αρκετά δέντρα εκριζώθηκαν και αυτοκίνητα αναποδογύρισαν.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δυνατός ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή γύρω στις 08.00. Πολλές είναι οι διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς κλαδιά και κορμοί δέντρων έπεσαν πάνω σε κολόνες και καλώδια της ΔΕΗ.

 Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η εβδομάδα και στην περιοχή της Καλαμάτας καθώς η πρωινή δυνατή καταιγίδα, λίγα λεπτά μετά τις 07.00 αλλά και ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από το Ασπρόχωμα προκάλεσαν τεράστιες ζημιές και σοβαρά τροχαία ατυχήματα.
Χαρακτηριστικό ήταν ότι άνοιξαν μέχρι και τάφοι στο Νεκροταφείο του Ασπροχώματος, ενώ νταλίκα αναποδογύρισε από τον δυνατό αέρα με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα εξόδου της Νέας Εισόδου, μετά τα φανάρια της Διασποράς. Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές σε σπίτια και εργοστάσια ενώ αυτή την ώρα Αστυνομία και Πυροσβεστική καθώς και συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν τις ζημιές αλλά και να διεξαχθεί ομαλά η κυκλοφορία.

Αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι στην Πρέβεζα λόγω της κακοκαιρίας.
Σε αρκετά σημεία της παραλιακής και της Λεωφ. Ειρήνης, αλλά και ιστορικού κέντρου το νέρο έφθασε σε ύψος το μισό μέτρο.

Καταρρακτώδης βροχή ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στην Αττική, με την κυκλοφορία των οχημάτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας να πραγματοποιείται με μεγάλη δυσκολία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 100 κλήσεις για κοπές δέντρων, απομάκρυνση αντικειμένων από αυλές σπιτιών, απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.
Όπως έγινε γνωστό, κορμός δέντρου έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ κοντά στον σταθμό «Θησείο», με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των συρμών και να υπάρξει ταλαιπωρία των επιβατών. Στη Γλυφάδα η έντονη βροχόπτωση συνοδεύτηκε από χαλάζι.
 

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το δεύτερο σε λίγες ώρες, η ΕΜΥ προειδοποίησε για την κακοκαιρία.
Η επιδείνωση του καιρού ξεκινά από το Ιόνια και τα ηπειρωτικά και σταδιακά μέχρι το βράδυ τα έντονα φαινόμενα, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις, θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
Στις περισσότερες περιοχές, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή.

1. Σήμερα Δευτέρα (21-09-2015) σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σταδιακά στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν τη νύχτα στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν περιλαμβάνεται και η Αττική. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

2. Την Τρίτη (22-09-2015) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα όμως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν.

3. Την Τετάρτη (23-09-2015) σταδιακά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (24-09-2015).