Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟ REUTERS



http://static.in.gr/webstatic/C1DE6DD5106F96E77D513A62D027B3E5.jpg 
«Το πρώτο κόμμα στο οποίο θα στραφώ θα είναι αυτό που θα έρθει δεύτερο στις εκλογές», είπε. «Αν αυτό το κόμμα δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, θα στραφώ στα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με τα οποία τουλάχιστον μπορούμε να συμφωνήσουμε για ένα σχέδιο βιώσιμης κυβέρνησης, που ελπίζω ότι θα εξαντλήσει την τετραετία».
«Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα», είπε στο Reuters. «Αυτή είναι και η ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία να βγάλει τη χώρα από την κρίση».
«Είμαι ώριμος. Είμαι έτοιμος, με σχέδιο, με την ηγεσία του κόμματος και μια ενωμένη κοινοβουλευτική ομάδα, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».
Είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεμπλοκάρει μεγάλα έργα υποδομής που σταμάτησαν εξαιτίας της προηγούμενης κυβέρνησης και να φέρει περισσότερες επενδύσεις για να αποδείξει ότι είναι φιλική προς το επιχειρείν.
«Πρώτος μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα».
Για μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα:
«Πρέπει να συντονιστούμε και να καταλήξουμε σε συμφωνία. Και ακόμα και αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτή την κυβέρνηση, θα υπάρξει μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουν, είναι δημοκρατική υποχρέωσή τους».
Για το χρέος:
«Αυτό το μνημόνιο καθιστά την αναδιάρθρωση υποχρεωτική», είπε.
Ως προς τη διαπραγμάτευση για ισοδύναμα:
«Οι εταίροι μας δεν θέλουν να μας πνίξουν», είπε ο κύριος Μεϊμαράκης. Ανέφερε ότι είναι βέβαιος πως οι δανειστές θα είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν με την Ελλάδα ώστε να ληφθούν μέτρα ανακούφισης  για τη χώρα αν η ίδια τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
 Σχετικά με το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, το οποίο η Ελλάδα έχει υποσχεθεί να παρουσιάσει μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πολλά που να μπορούν να γίνουν, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη συμφωνήσει περικοπές.
"Δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπί για το θέμα αυτό και να δώσουμε υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορούμε να τηρήσουμε και οι οποίες θα αποδειχθούν ψεύτικες», είπε. «Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα».