Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

“Παιδεία για όλους’’!!! Συγκέντρωση σχολικών ειδών στο «Αλλότροπον» για τα παιδιά που έχουν ανάγκη




Εμφάνιση afisa paidia gia olous copy.jpg

Το «Αλλότροπον» συμμετέχει στην καμπάνια “Παιδεία για όλους’’ από το Δίκτυο αλληλεγγύης με σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα γίνει από την Δευτέρα 14/9 έως την Παρασκευή 18/9,  πρωί 9πμ -1μμ και απόγευμα 6μμ -9μμ στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102| Κόρινθος.  

Οι προηγούμενοι μήνες ήταν αρκετά δύσκολοι για όλους μας και οι επόμενοι προβλέπονται να είναι ακόμη δυσκολότεροι. Όμως, για όλους εμάς, που δραστηριοποιούμαστε τα τελευταία χρόνια σε δράσεις αλληλεγγύης, οι δυσκολίες δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα να συνεχίσουμε.

Γνωρίζουμε ότι απευθυνόμαστε σε τμήματα της κοινωνίας που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, την ανεργία, τη φτώχεια και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Γνωρίζουμε επίσης, ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν μπορεί να υποκαταστήσει υπάρχοντες θεσμούς και να δώσει λύση στο οξυμμένα προβλήματα της επιβίωσης και της παιδείας.
Συμβολίζει όμως την πίστη μας στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε. Τα μικρά πρακτικά βήματα που οργανώνουμε με τις δράσεις μας, στέλνουν ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης σε ότι βιώνουμε και από την άλλη αποτελούν πράξεις σύνδεσης των διαφορετικών τμημάτων της κοινωνίας.

Καλούμε λοιπόν, όσους αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να συμμετάσχουν ενεργά, για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών (τετράδια, μολύβια, τσάντες κ.λπ.) που περισσεύουν αλλά είναι σε καλή κατάσταση, ή προσφοράς καινούργιων, όταν είναι δυνατόν, ώστε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με μήνυμα αλληλεγγύης προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, συσφίγγοντας έτσι τις σχέσεις μας μέσα από τις ανάγκες της κοινωνίας και οργανώνοντας τη συλλογική αντιμετώπισή τους.

ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ