Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ανέλκυση ιστιοφόρου από το λιμάνι του Αιγίου (Βίντεο)!

Αίγιο: Μαζεύτηκαν στο λιμάνι και έβλεπαν γερανό να σηκώνει αυτό το ιστιοφόρο (Βίντεο)! 
 Ο βυθός έκρυβε εκπλήξεις για τους κατοίκους της περιοχής που κατέγραφαν τις εικόνες με τα κινητά τους τηλέφωνα...
Αποστολή εξετελέσθη και μάλιστα επιτυχώς! Ο λόγος για τη σημερινή επιχείρηση ανέλκυσης του ιστιοφόρου "Caval Fort" το οποίο βρισκόταν στο βυθό της λιμενικής ζώνης Αιγίου και ειδικότερα στο σημείο όπου έδενε στο παρελθόν το Ferry Boat.

Eπαγγελματίες δύτες μετά από προετοιμασία 5 μηνών, προχώρησαν στο τελευταίο και ίσως δυσκολότερο έργο, αυτό της αποκόλλησης και ανέλκυσης του σκάφους από βάθος 11 μέτρων. Με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος, λοιπόν, το σκάφος πλέον βρίσκεται στη στεριά και θα ακολουθηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία, μιας και το σκάφος αποτελεί στοιχείο δικογραφίας, ως κατασχεθέν για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών.

Υπενθυμίζεται πως το Μάρτιο του 2013, το κατασχεθέν ιστιοφόρο, μήκους 14,90 μ. και πλάτους 3,44 μ. 'έδεσε' στο λιμάνι του Αιγίου και λίγες ημέρες αργότερα διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το σκάφος να πάρει κλίση και να βυθιστεί μέσα σε λίγες ώρες.

Σήμερα το πρωί, το σκάφος είδε και πάλι το φως του ήλιου, φανερά διαβρωμένο από την αλμύρα της θάλασσας αλλά πάντοτε εντυπωσιακό. Στην επιχείρηση συμμετείχε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου για την απαραίτητη απάντληση υδάτων από το εσωτερικό του σκάφους κατά τη διάρκεια της ανέλκυσής του..