Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Σήμερα ο Δικαστής στο Δερβένι


Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του.

Το διάλειμμα”  απόψε Σάββατο 8/8 στις 10 το βράδυ  προβάλει για δεύτερη φορά τη (Δραματική, 140’, 2014 ) ταινία

“Ο Δικαστής”

Σε σκηνοθέσια:  Ντέιβιντ Ντόμπκιν
Πρωταγωνιστούν : Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Βέρα Φαρμίγκα, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τζέρεμι Στρόνγκ, Νταξ Σέπαρντ, Μελίσα Λίο, Μπίλι Μπομπ Θόρτον,
 


 Η υπόθεση του έργου:
Ο επιτυχημένος δικηγόρος Χανκ Πάλμερ, έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά του και ζει στη Νέα Υόρκη. Ο απρόβλεπτος χαμός της μητέρας του τον αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στην Ιντιάνα και στην οικογένειά του: τον μεγάλο του αδελφό, τον οποίο άθελά του είχε τραυματίσει, τον μικρό του αδελφό που έχει προβλήματα στην κοινωνικοποίησή του, αλλά και τον εφηβικό του έρωτα, τη Σαμ. Η επιστροφή του τελικά δεν είναι και τόσο προσωρινή, αφού ο πατέρας του, ο σκληρός δικαστής της πόλης, κατηγορείται για φόνο, και ο Χανκ καλείται να τον υπερασπιστεί. Ο δικαστής στηρίζεται πάνω του, χωρίς άλλοθι ή μνήμη τού τι ακριβώς συνέβη. Στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν την αλήθεια, αναγκάζονται να συνεργαστούν και ο στόχος τους πλέον δεν περιορίζεται μόνο στην αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά και στην σχέση τους, τη συγχώρεση, τη λύτρωση.


Σημειώνουμε ότι την Κυριακή 9/8 δεν θα γίνει προβολή λόγω του μουσικού φεστιβάλ του ΕΥΖΗΝ.
Προσεχώς στο θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμαθα προβληθούν οι ταινίες:
Δευτέρα 10/8Η αγάπη δεν έρχεται μόνη
Τρίτη 11/8 (Έναρξη 9:30 μ.μ.)Οι πιγκουϊνοι της Μαδαγασκάρης
Τετάρτη 12 - Πέμπτη 13/8Ιστορίες για αγρίους