Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Αφιέρωμα στο Δημο Ξυλοκάσττρου - Ευρωστίνης από το «Μένουμε Ελλάδα»

Το «Μένουμε Ελλάδα», είναι  η μοναδική καθημερινή ζωντανή εκπομπή της ΕΡΤ που προβάλλει τον τουρισμό, τον πολιτισμό και στηρίζει την Περιφέρεια και τα ελληνικά προϊόντα.
Η Ρένια Τσιτσιμπίκου και ο Πέτρος Κουμπλής μας ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσα από ρεπορτάζ για γνωστούς και άγνωστους προορισμούς, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους.
Σήμερα η δημοφιλής αυτή εκπομπή της ΕΡΤ1 φιλοξένησε τον Δήμαρχο  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία  Ανδρικόπουλο , ο οποίος μαζί με τον υπεύθηνο τουριστικής προβολής του δήμου Αποστόλη Θεοδωρόπουλο έκαναν μια εκτενή παρουσία στη περιοχή , στα προιόντα που παράγει ο τοπο μας. 

Στην αρχή του ημίωρου περίπου αφιερωματος στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , η εκπομπή βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο Δερβένι , όπου πρόβαλε τα αξιοθέατα της περιοχής Δερβενίου , με τις ατελείωτες παραλίες όπως μοναδικά τα κατέγραψε η κάμερα σε ένα δεκαλεπτο αφιέρωμα. 
Στην εκπομπή του «Μένουμε Ελλάδα» μίλησαν γιά την περιοχή η Δ/ντρια του Δημ. Σχολείου κ. Χριστίνα Σαράμπαλη καθώς και  επαγγελματίες , οι οποίοι αναφέρθησαν στην ιστορία του Δερβενίου , την αναπτηξη του οικισμού , την εξαγωγή σταφίδας από το λιμάνι του Δερβενίου προς τις χώρες της Ευρ'ωπης την εποχή του μεσοπολέμου. 
Επίσης αναφέρθηκε από τους επαγγελματίες της περιοχής η υποδομή και τα καταλύμματα που μπορεί ο επισκεπτής να βρει στο Δερβενι τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός του αυξανεται κατα 60% σε σχέση με τους χειμερινούς μήνες. 
 Το αφιέρωμα στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης έχει ημίωρο διάρκεια και μπορείτε να το παρακολουθήσετε απο το http://webtv.ert.gr/ert1-live/ μετακινώντας το δείκτη γραμής του player στο χρόνο 13.37 εως 14.05 για να δειτε το υπέροχο αυτό αφιέρωμα.