Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkEPbUhYJGuwwsCUPbZaXi00IwJ4ppnAtnHSEExggj6azR6ShqjXl0OCborFPJf0Zp0wrCIBlrO1ayx3fxotToLqWbUpgsK1T60vb383vtJx3rVS1DxCE3bCZh9baKJt-EnPHQb2vz9g0/s400/%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25AC%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2582.jpgΗ ένταξη και συμμετοχή μας στο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από ιδεολογικούς λόγους, υπαγορεύθηκε από την πίστη μας για την ανάγκη απεμπλοκής από πολιτικές που συντρίβουν εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά τη χώρα και το λαό μας.  Υπερασπισθήκαμε και διαδώσαμε τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, συμβάλλοντας στο πλειοψηφικό ρεύμα, που μεταφράστηκε στην εκλογική νίκη της 25ης Ιανουαρίου.

Μετά από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και των επονείδιστων «προαπαιτούμενων» νομοσχεδίων, η διαφύλαξη της κοινωνικής και ιδεολογικής μας αξιοπρέπειας δεν επιτρέπει την παραμονή μας σε ένα κόμμα που δεν σεβάστηκε (και, μάλιστα, δις) τη λαϊκή εντολή. Μας είναι αδύνατο να υπερασπιστούμε πολιτικές, τις οποίες αντιστρατευόμασταν και, για την αναγκαιότητα αλλαγής και κατάργησής τους, καταφέραμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό. Πολιτικές τις οποίες αποφάσισε μια πολιτικά θλιβερή ηγετική ομάδα, αγνοώντας, όχι μόνο τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και τις στοιχειώδεις εσωκομματικές διαδικασίες που επιβάλλει η δημοκρατία.
Αρνούμαστε να είμαστε «τροχονόμοι» ξένων και ντόπιων οικονομικών συμφερόντων, τα οποία επιθυμούν την οικονομική υποδούλωση που, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στον εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας μας.  Συμφέροντα τα οποία, παρά τις εξαγγελίες της, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έθιξε στο ελάχιστο, αλλά υπόσχεται ότι, μετά τις εκλογές, εάν επανεκλεγεί, θα πολεμήσει.  
Η αποχώρησή μας από το ΣΥΡΙΖΑ είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε και για όσους πείσαμε να τον στηρίξουν εκλογικά, αλλά, όπως και εμείς, εξαπατήθηκαν. Θεωρούμε, όμως, επιβεβλημένο, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, παρά την όποια απογοήτευση, μαζί με το 62% του ελληνικού λαού, το οποίο, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, αρνήθηκε την υποταγή και την οικονομική καταστροφή της χώρας μας.
Όσον αφορά τους συντρόφους μας, οι οποίοι παραμένουν σε ό,τι απέμεινε, πλέον, από το ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να πιστεύουμε πως, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, αποφάσισαν με ανιδιοτελή κίνητρα. Ευχόμαστε, για το καλό, πρωτίστως, της χώρας και του λαού μας, αλλά και του ιστορικού χώρου της Αριστεράς, αυτοί να πράττουν σωστά και εμείς λανθασμένα.

Καταπόδη Τερψιχόρη
Μίχας Χρήστος
Μνηματίδης Παντελής
Μπουλούγαρης Ηλίας
Παύλου Γιώργος
Ρίσκα Μαίρη