Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


 
Οι τρεις σωματοφύλακες Πρωθυπουργοί της Ελλάδας, κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Τσίπρας, εκλεγμένοι δημοκρατικά από το λαό, έπραξαν το καθήκον τους για μία πενταετία και έπεσαν όλοι πολιτικά και ηρωϊκά.  Αρνήθηκαν όλοι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία τριτοκοσμική βαλκανική χώρα, με το εθνικό της νόμισμα και το ανάλογο  φυσικά σύστημα υγείας, πιαδείας, οικονομίας και κοινωνίας.

Ο λαός τους αποδοκίμασε όλους. 
Τι ήταν αυτό που, ενώ οι Πρωθυπουργοί μας πάσχιζαν για το καλύτερο, ο λαός σύσσωμος τους αποδοκίμαζε και τους κατατάσσει πλέον στην πολιτική ιστορία του τόπου ως επαίσχυντους συνεργάτες των δανειστών που αδιαφόρησαν για το λαό.  

Τι ήταν αυτό ώστε κανείς δεν μπόρεσε να εξαντλήσει μία τετραετία διακυβέρνησης, σύμφωνα με το Σύνταγμα. 

Τελευταίος και χειρότερος για το λαό ο κ.Τσίπρας ο οποίος εγκατέλειψε την εξουσία μέσα σε μόλις 7 μόλις μήνες από την ημέρα που του δόθηκε η λαϊκή εμπιστοσύνη απλόχερα.

Όλοι προσπάθησαν και όλοι απέτυχαν.
Όλοι τους ήταν απλά ανειλικρινείς

Όλοι δείλιασαν ορθώς να αναλάβουν τις συνέπειες της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, προσποιούμενοι όμως ταυτόχρονα ότι ενδιαφέρονται για την παραμονή στο ευρώ και για το λαό. 

Το ενδιαφέρον τους ήταν μόνο για τους κατέχοντες ατομικά τον πλούτο της χώρας με τη δημιουργία επί δεκαετίες του μεγαλύτερου καρτέλ της. Εκείνου του μέρους του λαού που λεηλάτησε επίσημα και ανεπίσημα τους κρατικούς πόρους και τα αποθεματικά των ταμείων, συμμετείχε στη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας οικειοθελώς και πολέμησε για την παραμονή της χώρας στη νοοτροπία της ανύπαρκτης δραχμής, ενίοτε κρυφό πόθο τους. 'Ολοι έμειναν ατιμώρητοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και ζητούν πάλι να μας σώσουν.
Ευρώ και ελληνική κοινωνία της ολιγαρχίας χωρίς πατριωτική συνείδηση είναι αδύνατα και όσο και αν προσπαθούμε ως λαός θα ματαιοπονούμε. Δραχμή και Ελλάδα είναι όροι ασύμβατοι πια καθώς η αλλαγή νομίσματος και η τρομακτική απώλεια ισχύος θα μας οδηγήσει μαθηματικά και σε αλλαγή κρατικής υπόστασης με τη μορφή που γνωρίσαμε και μας παρέδωσε η γενιά το ’40.
Οι κ.κ.Τσίπρας,Σαμαράς και Παπανδρέου αρνήθηκαν να αποκαλύψουν και να ξεριζώσουν τις λίστες της ντροπής, τους παράνομους μεγάλο-καταθέτες της Ελβετίας, τα συντεχνιακά καρτέλ της αγοράς,  το βιασμό της παιδείας, της υγείας και της ασφάλειας με μίζες γιατί ήταν οι ίδιοι που τα δημιούργησαν, συμμετείχαν εμμέσως πλην σαφώς, τα ανέχθηκαν και αποσκοπούσαν στη συνέχιση της λεηλασίας της Ελλάδας μέσα στο ευρώ, όπως τόσα χρόνια άλλωστε. 

Πίστεψαν όπως και οι οπαδοί τους, η πλειοψηφία του λαού, ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να κοροϊδεύουμε ακόμα τους ξένους και να ζούμε ανέμελα, εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων ενός κατώτερου Θεού και των αγέννητων φυσικά που χρωστάνε ήδη. Μία ουτοπία εξ ορισμού αποτυχημένη.
Απόλυτα φυσιολογικά τώρα ο λαός συνεχίζει να πληρώνει και να εξαθλιώνεται, τα Μνημόνια να έρχονται και τα έτη να περνούν. Τελευταία  επινόηση η συγκυβέρνηση για την κατοχύρωση της διατήρησης της ολιγαρχίας με την εις άτοπον απαγωγή της δυστυχίας του λαού. Ένας λαός που επιμένει να μην παράγει συνολικά και απαιτεί συνεχώς δανεικά για να ξεκοκαλίζει, ανάλογα με το εισιτήριο που έχει ενίοτε κληρονομικά.
Δουλοπαρεικά δεν αξιοποιήθηκε από τον εκάστοτε Πρωθυπουργό ο πλούτος της Ελλάδας, υλικός και πνευματικός που ξεχειλίζει στη χώρα μας. Πώς να εξηγήσει ότι χρεοκοπεί με τις αποφάσεις των Πρωθυπουργών της μία χώρα που δέχεται πολλαπλάσιο των κατοίκων της αριθμό τουριστών ετησίως, που διαθέτει ανεκτίμητα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου, που είναι ηλιόλουστη ετησίως, που είναι γόνιμη σε έδαφος και πνεύμα, που είναι στο νευραλγικότερο σημείο της Μεσογείου και δεν έχουν τελειωμό οι πηγές πλούτου της.
Μόνο λόγω έλλειψης εθνικής συνείδησης που συνειδητά διατηρούν στο λαό οι Πρωθυπουργοί της, με την κατάργηση της δικαιοσύνης και το μπόλιασμά της με ό,τι μιαρό υπάρχει. Την επιβολή της ανομίας και της υποκρισίας.
Mετά τη συγκυβέρνηση λοιπόν τι; 
Ίσως η ωρίμανση ενός λαού και το εκλογικό αποτέλεσμα που μας αξίζει ιστορικά ώστε να ζούνε οι απόγονοί μας για πρώτη φορά χωρίς να παρακαλάνε... 
 
thedayaftergr.blogspot.gr/