Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΔΕΡΒΕΝΙ: Μαίνεται για δεύτερη ημέρα, η φωτιά στην Καλλιθέα

Συνεχίζει, για δεύτερη ημέρα, το καταστροφικό έργο της η φωτιά σε μεγάλη χαράδρα στην Καλλιθέα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη, καταστρέφοντας δασική έκταση, παρά τον ολονύκτιο αγώνα που  έδωσαν μάχη με τις φλόγες περισσότεροι από ενενήντα πυροσβέστες και 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τέσσερα αεροσκάφη καναντέρ και δύο
Μαίνεται η φωτιά στην Καλλιθέα Ξυλοκάστρου
ελικόπτερα.
Το έργο των πυροσβεστών,  που συντονίζει ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Ιωάννης Καρατζάς,.να θέσουν το πύρινο μέτωπο υπό έλεγχο δυσχεραίνει το δύσβατο σημείο της περιοχής. 

Γιά προληπτικούς λόγους χθες  εκενώθηκε η κατασκήνωση του ορθοδόξου Ιεραποστολικού  Συλλόγου "ο Μέγας Βασίλειος" και το χωριό Ελληνικό.
Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Καλύβας , οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων κ. α.
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης δήλωσε ότι «η φωτιά βρίσκεται σε ένταση. Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος για τα χωριά Ελληνικό, Bυζδιάνικα και Καλλιθέα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν προσπάθεια να την ελέγξουν  
Όπως δήλωσε ο τ. πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιθέας Γεώργιος Ντορμπάρης "τώρα έμεινε το πολύ μαύρο.....δυστυχώς όπως ακριβώς πριν 9 χρόνια.  το όμορφο δάσος της Βιλιζας δυστυχώς χάθηκε για πάντα!! 
Χαρακτιριστικές είναι και οι δηλώσεις της κ. Γ. Κραβαρίτου - Κουρούμαλη
Ένας φυσικός παράδεισος κάηκε γι'άλλη μία φορά, ένας κρίκος από την αλυσίδα της χλωρίδας και πανίδας του τόπου καταστράφηκε . Ποιοι είναι υπεύθυνοι γι'αυτό; Μην πουν για εμπρησμό στην προκειμένη περίπτωση.Εδώ πρόκειται για ανευθυνότητα σε βαθμό εγκλήματος!!!!!!!!! Πρέπει κάποια στιγμή να αποδοθούν ευθύνες στους φέροντες ως ''''θύματα'''' λόγω ατυχήματος.......ΑΥΤΗ Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ ΠΟΤΕ!!!!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!! Οφείλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής δύναμης, τόσο από αέρος, οι πιλότοι με κίνδυνο τη ζωή τους έκαναν εξαιρετική δουλειά, όσο και από γης, όλοι οι πυροσβέστες με σθένος αντιμετώπισαν αυτή την πύρινη λάιλαπα κατά μέτωπο!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

Η φωτιά, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, καίει σε χαράδρα και η κατάσταση είναι καλύτερη. Πρόσθεσε πως έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος και δεν απειλούνται χωριά - ενώ έφυγαν και τα υπόλοιπα πενήντα παιδιά από την μαθητική κατασκήνωση στο Ελληνικό, που είχαν παραμείνει χθες το απόγευμα κατά την εκκένωσή της, και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο.
Σημειώνεται, ότι η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Οι " ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" , από χθες, έχουν διακόψει την ροή ειδήσεων και μεταδίδουν σε συνεργασία με το GREEKRADIO WEB CHANNEL  την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς .