Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΣΟΚ! Δολοφόνησαν δημοσιογράφο επειδή κριτίκαρε ποδοσφαιριστή που σήκωσε τουρκική σημαία στην Κύπρο

ΣΟΚ! Δολοφόνησαν δημοσιογράφο επειδή κριτίκαρε ποδοσφαιριστή
Απίστευτη και ταυτόχρονα τραγική εξέλιξη στο Αζερμπαϊτζάν, με τον δημοσιογράφος Ρασίμ Αλίεφ να αφήνει το Σάββατο την τελευταία του πνοή. Ο 30χρονος πλήρωσε με την ζωή του την απόφασή του να κατακρίνει την κίνηση του Γιαβίντ Χουσεΐνοφ να πανηγυρίσει με την τουρκική σημαία στην Κύπρο, στο ματς της Γκαμπάλα με τον Απόλλωνα Λεμεσού!

Ο άτυχος άνδρας έγραψε στο Facebook πως ο Χουσεΐνοφ “δεν ξέρει να συμπεριφέρεται” και τόνισε πως ο Αζέρος φορ δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκά ματς. Αυτό το σχόλιο στάθηκε η αφορμή για να οργανώσει δολοφονική επίθεση σε βάρος του (στήθηκε ενέδρα θανάτου από 5-6 άτομα που τον ξυλοκόπησαν).

Ο ίδιος ο Αλίεφ είπε σε συναδέλφους του -πριν το τραγικό συμβάν- πως του τηλεφώνησε κάποιος που υποστήριξε πως είναι ξάδελφος του Χουσεΐνοφ, τον προσέβαλε και τον κάλεσε για καφέ για να μιλήσουν

Όπως γίνεται αντιληπτό, το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις στο Αζερμπαϊτζάν και οι αρχές της χώρας έχουν διατάξει έρευνα για να εξακριβωθεί ακριβώς τι έχει συμβεί.

Λίγο μετά το σάλο που προκλήθηκε στο άκουσμα του θανάτου του δημοσιογράφου η Γκαμπάλα εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει...

«Τα νέα του θανάτου του δημοσιογράφου Rasim Aliyev βρήκαν με μεγάλο θρήνο όλα τα μέλη του Συλλόγου. Κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί βία εναντίον κανενός, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί οποιονδήποτε και ο σύλλογός μας πάντα τηρούσε αυτές τις αρχές.

Πάντοτε καταδικάζουμε την βία και την επιθετικότητα. Το χθεσινό συμβάν παρουσιάζεται στο όνομα του Χαβίντ Χουσεΐνοφ. Το θέμα διερευνάται από τις Αρχές και πιστεύουμε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν. Έτσι αν και ο ποδοσφαιριστής είναι σημαντικός για την ομάδα μας, ο Χαβίντ Χουσεΐνοφ τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα. Για άλλη μια φορά, ευχόμαστε υπομονή στους συγγενείς του θύματος και ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του».

newsit.gr