Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Θετικό το πρώτο φετινό δείγμα στο Καραϊσκακή. Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 2-1 . γκολ ο Φινμπόγκασον ο Γιάννης Μανιάτης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση

Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 2-1
 Θετικό το πρώτο φετινό δείγμα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκακή, καθώς όχι μόνο επικράτησε 2-1 της Μπεσίκτας σε φιλική αναμέτρηση που δεν έχει τόση σημασία, αλλά είχε πολύ καλή παρουσία κατά διαστήματα και ειδικά στο β’ μέρος.
 Έχοντας πολύ καλή απόδοση κατά διαστήματα, ο Ολυμπιακός έκανε χαρούμενους τους περισσότερους από 12.000 φίλους του που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πίεσαν πολύ τους Τούρκους, αλλά είχαν και κάποια κενά διαστήματα. Πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Πάρντο, ενώ την παράσταση… έκλεψε αρχικά ο Εστεμπάν Καμπιάσο, που- χειροκροτήθηκε κατά τη βόλτα του στον αγωνιστικό χώρο.

O Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Μπεσίκτας, με τον Φουστέρ να γράφει το τελικό 2-1, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90ο λεπτό. Ο Φιμπόγκασον σκόραρε το παρθενικό του τέρμα με τα ερυθρόλευκα στο 58', ενώ οι Τούρκοι είχαν ισοφαρίσει το ματς με κεφαλιά του Ουϊσάλ στο 87'.
Άσχημο σημείο της αναμέτρησης, ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη. Σε μια διεκδίκησή του με τον Κουαρέσμα, ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού χτύπησε στο πόδι και άρον-άρον το ιατρικό τιμ των Πειραιωτών ζήτησε να γίνει αλλαγή ο ποδοσφαιριστής, στο φιλικό με την Μπεσίκτας.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με το φορείο και είναι αλήθεια πως οι μορφασμοί που έκανε, έδειχναν να πονά αρκετά. Άξιο αναφοράς, πως 5 μήνες μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Γιάννης Μανιάτης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μπαίνοντας στον αγώνα στο 86’ Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Μποτία, που τραυματίστηκε κατά την προετοιμασία της ομάδας.
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο (68΄ Καπίνο), Ελαμπντελαουί (90΄ Σάλιακας), Βούρος (69΄ Μποτία), Σιόβας (46΄ Αυλωνίτης), Σαλίνο (46΄ Μαζουακού), Μιλιβόγεβιτς (85΄ Μανιάτης), Μπουχαλάκης (76΄ Κασάμι), Φορτούνης (55΄ Φουστέρ), Πάρντο (76΄ Πουλίδο), Ντουρμάζ (69΄ Ντοσεβί), Χάρα (46΄ Φινμπόγκασον).
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Γκιουνές):
Ζενγκίν, Μπεκ, Χάτσινσον (85΄ Πεκτεμέκ), Ερσάν, Τόσιτς (46΄ Μότα), Γκουλούμ (85΄ Μιλόσεβιτς), Κουαρέσμα (64΄ Σαχάν), Ογκιουζχάν, Γκοκχάν, Γκόμεζ (64΄ Τοσούν), Ουϊσάλ