Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Φρόσω Γκαϊνά: Γιατί αποκλείστηκαν τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα απο το 7ο Συναπάντημα των Ευρωστινίων ,στο Δερβένι;

 
 Από την Δημοτική Σύμβουλο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και μέλος του Δ.Σ. Χοράνθης κ. Φρόσω Γκαϊνά, πήραμε την παρακάτω επιστολή που αποτελεί απάντηση σε όσα υποστήριξε με δήλωσή του ο επίσης Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Κουσουλός, περί μη συμμετοχής τοπικού χορευτικού συγκροτήματος στο 7ο Συναπάντημα των Ευρωστινίων που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο Δερβένι, την οποία δημοσιοποιούμε:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_N6NyO_WWs74VgKt25Ch5r2_d3RDlmUXMVS8uwOAMFKkspeoeXPqkGp1rDrTpI4IzudHWNuOUa9-KG1n_bUJMOA1Ltg_GdAY7HSy5tBlAaAUZpbOkwV96uKVjGq-rQTSO6PPLRblMrAlW/s200/gaina.jpg"Για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μου και ύστερα από δημοσίευμα που αναρτήθηκε στους Δυτικούς Κορινθιακούς Ορίζοντες από τον συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Κωνσταντίνο Κουσουλό για το 7ο Συναπάντημα των Ευρωστινίων που θα γίνει σήμερα (έγινε χθες) το βράδυ 1/08/2015 στην πλατεία του Δερβενίου και τη μη συμμετοχή τοπικού χορευτικού συγκροτήματος έχω να σας πω τα παρακάτω:
-Στις 2 Μαΐου 2015 έγινε χοροεσπερίδα του πολιτιστικού μας συλλόγου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με μεγάλη επιτυχία παρά την οικονομική κρίση και πέρα των αναμενόμενων και την παρουσία όλων των δημοτικών παρατάξεων και της περιφέρειας.
-Στις 4 Ιουλίου 2015 η συμμετοχή του κόσμου, συνδημοτών και φίλων μας, υπήρξε θερμότατη στο κάλεσμα του πρώτου μας ταξιδιού στην χορευτική παράδοση για τον τόπο μας, καθώς αυτό φάνηκε από την πληρότητα του ανοιχτού θεάτρου "Βασίλης Γεωργιάδης".
http://i.ytimg.com/vi/Zk9976UY4_I/maxresdefault.jpg
-Τα χορευτικά μας πλαισιώνονται με πάνω από 100 μικρούς και μεγάλους χορευτές, οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια μέσα σε λίγους μήνες (5) υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου μας κ. Γεωργίου Γαλάνη.
Αλήθεια τι πτυχία κατά τη γνώμη σας ή κατά το νόμο εάν προβλέπεται πρέπει να έχει ένας χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών ;
Και επί της ουσίας ο στόχος του πολιτιστικού μας Συλλόγου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης "Χοράνθη" επετεύχθη για την διατήρηση και διάδοση της ελληνικής παράδοσης που μέσω αυτής προβάλλεται και ο δήμος μας και η Κορινθία, όπως το δήλωσε και η αντιδήμαρχος των πολιτιστικών, συγχαίροντάς μας.
Επομένως, ο στόχος του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής έχει υλοποιηθεί. Λειτουργεί ήδη ένας ενιαίος χορευτικός Σύλλογος που λέγεται "Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης "Χοράνθη" και αντιπροσωπεύει όλο το δήμο μας και ο οποίος συνεργάζεται με τους άλλους Συλλόγους του δήμου που έχουν χορευτικά τμήματα.
Στις δύσκολες εποχές συνθέσαμε, εργαστήκαμε για το καλό του δήμου μας και της δυτικής Κορινθίας.
Γιατί δεν καλέστηκε ο νόμιμος νεοσύστατος Σύλλογος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης "Χοράνθη" να αντιπροσωπεύσει σήμερα την Ευρωστίνη χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς στο 7ο Συναπάντημα των Ευρωστινίων; ή έστω τον Σύλλογο "ΕΥΖΥΝ" της Λυγιάς;
Με εκτίμηση,
Φρόσω Γκαϊνά
Δημοτική Σύμβουλος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
και μέλος του Δ.Σ. Χοράνθης'