Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Special Olympics: Αναχωρεί η ελληνική αποστολή για το Λος Άντζελες

Special Olympics: Αναχωρεί η ελληνική αποστολή για το Λος Άντζελες
Αύριο Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015, αναχωρεί η 160μελής Ελληνική Αποστολή για το Los Angeles, όπου θα πραγματοποιηθούν οι XIV Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics.

Oι αθλητές μας και οι εθελοντές προπονητές τους, προέρχονται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Χαλκίδα, το Βόλο, το Μεσολόγγι, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, τα Χανιά και τη Ρόδο και θα λάβουν μέρος σε 17 από τα 24 αθλήματα που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Αγώνων του Los Angeles και συγκεκριμένα: Κολύμβηση, Στίβο, Badminton, Basketball Ανδρών, Basketball Γυναικών, Bocce, Bowling, Ποδηλασία, Ποδόσφαιρο 7 x 7 Ανδρών, Ποδόσφαιρο 7 x 7 Γυναικών, Ιππασία, Ενόργανη και Ρυθμική Γυμναστική, Handball, Judo, Kayaking, Άρση Βαρών, Ιστιοπλοΐα και Tennis.


Την Έναρξη των Αγώνων θα κηρύξει, όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή αλλά και ο Λευκός Οίκος, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Michelle Obama, η οποία μαζί με τον Πρόεδρο Barack Obama είναι Επίτιμοι Συμπρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, υποστηρίζοντας, με την κίνηση αυτή, το μεγάλο ανθρωπιστικό γεγονός, που δίνει νόημα στην ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, μέσω του αθλητισμού.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί την 25η Ιουλίου 2015, στο θρυλικό Los Angeles Memorial Coliseum, στο στάδιο που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932 και του 1984, με συμμετοχή μεγάλων αστέρων του Χόλυγουντ αλλά και Παγκοσμίου Φήμης Αθλητές (Stevie Wonder, Avril Lavigne, Nicole Scherzinger, O.A.R., Cody Simpson, Balvin & Becky G, Siedah Garrett, Jimmy Kimmel, Eva Longoria, Νadia Comanecci, Michael Phelps, Yao Ming και ο Ελληνας Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, Greg Louganis, Stephanie McMahon and Lauren Potter) ενώ χαιρετισμό, στους 7.000 αθλητές και 3.000 προπονητές από 177 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες, θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics Τimothy P. Shriver και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Los Angeles 2015 Patrick McClenahan. Αρχηγοί κρατών, Εξέχουσες προσωπικότητες και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, απ’ όλο τον κόσμο, θα βρίσκονται εκεί για να χειροκροτήσουν τη δύναμη της θέλησης των Αθλητών Special Olympics.

Ιδιαίτερη θέση στη Τελετή Έναρξης, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από το Αμερικανικό Τηλεοπτικό Δίκτυο ESPN, θα έχει η Ελληνική Αποστολή, η οποία θα ηγηθεί σύμφωνα με το Ολυμπιακό Πρωτόκολλο, της παρέλασης των Αθλητών, με σημαιοφόρο την αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής Φλώρα Βερμίσογλου, ενώ θα γίνουν ιδιαίτερες αναφορές στη Τελετή Αφή της Φλόγας της Ελπίδας στον Ιερό Λόφο της Πνύκας την 14η Μαϊου 2015 και στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, στην Αθήνα το 2011.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία» όπως ανέφερε η Πρόεδρος των Special Olympics Ηellas κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, «ότι οι πολιτικοί και οικονομικοί αγώνες της Ελλάδας έχουν δημιουργήσει βαθιές και επώδυνες πληγές. Εκατομμύρια Ελλήνων υποφέρουν… Μέσα στο γενικευµένο κυνισµό της εποχής, στα προβλήµατα και την οικονοµική κρίση, οι αθλητές Special Olympics µας γεμίζουν αισιοδοξία. Όλα µπορούν να συµβούν, αν πραγµατικά το θέλουµε. Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις αυτής της δύσκολης εποχής μονοπωλούν καθημερινά την ενημέρωση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ως κοινωνία να αποποιηθούμε της ευθύνης μας να βοηθήσουμε ξεχωριστούς αθλητές, ώστε να ξεπεράσουν τα εμπόδια που η φύση αλλά και η κοινωνία έχουν ορθώσει στο διάβα της ζωής τους. Η Ελλάδα δεν απογοήτευσε τους Αθλητές των Special Olympics και οι Αθλητές των Special Olympics δεν θα απογοητεύσουν την Ελλάδα! Σίγουρα η δύναμη της Ελπίδας είναι μεγαλύτερη από την απόγνωση!»

Η Ελληνική Αποστολή επιστέφει από το Λος Άντζελες στις 4 Αυγούστου.