Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Βασίλης Κεγκέρογλου : «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εντάσσει στον εξάμηνο καταστροφικό απολογισμό της και την διάλυση του αγροτικού τομέα».

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε την παρακάτω δήλωση για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης που φέρνουν την καταστροφή του αγροτικού τομέα.               

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύει συνειδητά την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, που είναι καθοριστικός παράγοντας για την έξοδο από την κρίση, για να κρατήσει αλώβητες τις σκοτεινές πλευρές του κράτους.

Οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου για 23% σε όλα τα αγροεφόδια, τις ζωοτροφές αλλά και τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση των αγροτών και τον τριπλασιασμό των εισφορών, θα οδηγήσουν σε πρώτη φάση, στη μεγάλη αύξηση των τιμών και στην μετακύλιση του κόστους στον καταναλωτή.

Τα περισσότερα προϊόντα θα καταστούν μη ανταγωνιστικά σε σχέση με τα εισαγόμενα και αυτό θα οδηγήσει, σε δεύτερη φάση, στην εγκατάλειψη της παραγωγής με ό,τι αυτό σημαίνει για την αύξηση της ανεργίας και την περαιτέρω αποδυνάμωση της οικονομίας.

Καλούμε την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να πάρει πίσω την τεράστια φοροεπιδρομή στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τα τρόφιμα και να αναζητήσει τα ισοδύναμα στις σκοτεινές πλευρές των κρατικών δαπανών, την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τον εκβιασμό των πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων που στάθηκαν υπεύθυνα όταν η ίδια ειδικευόταν στην ανευθυνότητα και τα παίγνια. Εμείς πάντως δεν θα εγκληματήσουμε, δηλώνοντας στη συνέχεια ότι εκβιαστήκαμε».