Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Το 7ο Συναπάντημα των Ευρωστινίων και το χορευτικό του Δερβενίου

http://eknadance.cyprusnet.gr/assets/Derveni2013-2.jpg Συναπάντημα Ευρωστινίων 2015
Με αφορμή καταγγελίες φορέων και κατοίκων του Δερβενίου για τη μη συμμετοχή τοπικού χορευτικού συγκροτήματος στο  7ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ 2015 που γίνεται το Σάββατο 1η Αυγούστου στο Δερβένι , ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Κώστας Ανδρ. Κουσουλός μας τόνισε τα εξής:
"Το χορευτικό της Δ. Ε. Ευρωστίνης , δεν υφίσταται για τον λόγο ότι δεν εγκρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία η θέση χοροδιδάσκαλου. Ο μέχρι και πέρυσι δάσκαλος δεν είχε τα αρμόδια προσόντα (πτυχία) και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να παραμείνει στη θέση αυτή. Η Δημοτική αρχή επικοινώνησε με το χορευτικό από το οποίο απουσιάζουν πολλοί, Το εναπομείναν χορευτικό αποτελείτε αυτή τη στιγμή από 7 έως 9 άτομα , βρήκε  στέγη στο πολιτιστικό σύλλογο "ΕΥ ΖΥΝ" του οποίου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο που κάνουν προσπάθεια σε όλα τα δρώμενα
Ως εκ τούτου κανένα χορευτικό του Δήμου δεν χορεύει στην Αιγείρα...
Το Συναπάντημα των Ευρωστινίων κλείνει 7 χρόνια πετυχημένης παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Όπως και παλαιότερα χρόνια  έτσι και εφέτος καλέσαμε και καλούμε χορευτικούς συλλόγους άλλων περιοχών... Καταβάλουμε προσπάθειες χρόνο με το χρόνο αυτό να γίνεται καλύτερο.
Για το χορευτικό καταβάλλονται τόσο από τον δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, όσο  εμένα,  από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κάσσιο και την Αντιδήμαρχο επί των πολιτιστικών του Δήμου κ. Αγγελική Κλειώση , προσπάθειες ώστε να ρυθμιστούν τα θέματα για τη σωστή λειτουργία του τμήματος. Πρώτος στόχος για τον Δήμαρχο   είναι όλοι να συνθέσουμε σε όλα τα πολιτιστικά και όλοι μαζί. Έτσι ενιαία να πορευθούμε όλες οι δυνάμεις εκείνες ώστε  να λειτουργήσει ένας ενιαίος χορευτικός σύλλογος που θα αντιπροσωπεύει όλο το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Ας αφήσουμε τις κόντρες τις μικροπολιτικές τα παλιά μίση και ελάτε στις δύσκολες εποχές που ζούμε να συνθέσουμε και να εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας... της Δυτικής Κορινθίας"..