Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Μαρία Σπυράκη: Έκκληση για διέξοδο στην Ελλάδα. Να επανέλθει η δέσμευση για διευθέτηση του χρέους, να μην αυξηθούν οι φόροι, να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές. Εισερχόμενα x



Παρέμβαση της Ευρωβουλευτού της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διευθέτηση της εξυπηρέτησης του ελληνικού δημόσιου χρέους.
 

"Η ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί η ανισορροπία εντός της ευρωζώνης, να αυξηθεί η σταθερότητα και η ανταγωνιστικότητα. Η έλλειψη σταθερότητας είναι αυτή που υπονομεύει σήμερα τη χώρα μου την Ελλάδα και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο στις επόμενες ώρες, να βγει λευκός καπνός, να έρθει συμφωνία. Είναι επίσης απαραίτητο οι πιστωτές να κάνουν μια κίνηση καλής θέλησης και να επαναφέρουν στο τραπέζι τη δέσμευση του Νοεμβρίου του 2012 για τη διευθέτηση της εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους. Είναι επίσης αναγκαίο να δούμε τη συνταγή της επόμενης ημέρας. Δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να αυξήσει τους φόρους και να περιορίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές. Είναι αναγκαίο να μην μπει η Ελλάδα ξανά στον κύκλο της ύφεσης γιατί αυτό θα έχει επίδραση στο σύνολο της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης."