Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Δύο νέες αίθουσες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου


Δύο νέες αίθουσες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε  η παραλαβή από τον ΟΣΚ δύο προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας και η εγκατάστασή τους  στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου.
Η προμήθεια των αιθουσών αποτελούσε αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, στο οποίο ανταποκρίθηκε ο Δήμος, αφενός με την προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου στον Πρόεδρο του ΟΣΚ κ. Ηρακλή Δρούλια για την άμεση ανταπόκριση του Οργανισμού, και αφετέρου με την κατασκευή των απαραίτητων βάσεων για την τοποθέτησή τους.
Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος  επισκέφθηκε το χώρο των εργασιών, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Δημήτριο Κάσσιο.
 Στο χώρο –εκτός από το τεχνικό συνεργείο του Δήμου- βρισκόταν και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου κα Αγγ. Γρούμπου, η οποία και ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο για την ανταπόκριση και συμβολή του στο αίτημα του Συλλόγου για την ενίσχυση του αριθμού των αιθουσών διδασκαλίας.
Ο Δήμαρχος κ. Ηλ. Ανδρικόπουλος δήλωσε ότι, παρά το γεγονός ότι οι προκατασκευασμένες αίθουσες δεν αποτελούν την ιδανική λύση για το πρόβλημα της στέγασης στην εκπαιδευτική κοινότητα, παρά ταύτα «απαντούν» –έστω και προσωρινά – στις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων.
Οι αίθουσες θα φιλοξενήσουν μαθητές και μαθήτριες από το νέο σχολικό έτος
.