Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σιγή ασυρμάτου» έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  για την εκρηκτική διάσταση που έχει λάβει το μεταναστευτικό. Παρά την εφιαλτική αύξηση των μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας, τη μαζική εγκατάλειψή τους σε δρόμους και πλατείες και τα ανησυχητικά επεισόδια που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη, η κυβέρνηση δείχνει παντελώς αμήχανη και ανήμπορη να οργανώσει τους αρμόδιους φορείς. 
Είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη και οι προσπάθειές της εξαντλούνται στη μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στην Αττική. Από την πρωτοφανή ολιγωρία του κράτους εξαιρούνται βέβαια τα στελέχη του Λ.Σ. που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση των παράνομων μεταναστών, που εξακολουθούν να έρχονται στη χώρα μας κατά εκατοντάδες. 
Καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου και για την υιοθέτηση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής. Και σε αυτό το μείζον πρόβλημα είμαστε πλήρως απομονωμένοι αδυνατώντας να συνεννοηθούμε ακόμα και με  χώρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα όπως η Ιταλία.