Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Εμειναν στη Football League Καλλιθέα και Αναγέννηση Καρδίτσας, Έπεσαν στην Γ΄Εθνική Ερμιονίδα και Τύρναβος


Football League: Παραμονή για Καλλιθέα και Καρδίτσα! | onsports.gr

Στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία θα αγωνίζονται και οι Καλλιθέα και Αναγέννηση Καρδίτσας, μετά τις νίκες τους στα τελευταία ματς των play out της Football League.
Στον Νότιο όμιλο, η Καλλιθέα πανηγύρισε το «διπλό» καθώς άλωσε στο Μενίδι,  με 2 - 0 τον  Αχαρναϊκό, σε μία αναμέτρηση που στιγματίστηκε από επεισόδια.
Με το «τρίποντο» αυτό, οι «μπλε» έμειναν στην κατηγορία και… υποχρέωσαν σε υποβιβασμό την Ερμιονίδα, παρά τη νίκη των Πελοποννήσιων, 5-1 κόντρα στην Επισκοπή στο Κρανίδι.
Τέλος, το «ραντεβού» του με τη δεύτερη κατηγορία ανανέωσε και ο Παναιγιάλειος που με πρωταγωνιστή τον Φουρτάδο (δύο γκολ) πέρασε απ’ τα Ψαχνά (που είχαν πέσει)!

Τα αποτελέσματα:
Ερμιονίδα-Επισκοπή 5-1
(4’, 17’, 78’ Παβίσεβιτς, 54’ Στάικος, 84’ Μηλιώτης – 21’ Βουτσιώτης)
Αχαρναϊκός-Καλλιθέα 0-2
(60’ Ντουρμισάι, 93’ Αρναρέλλης)
Ηρακλής Ψαχνών-Παναιγιάλειος 2-3
(26’ Πουλάκος, 89’ Ενρίκο – 30, 43’ Φουρτάδο, 61’ Σκαρτσίλας)

Η τελική βαθμολογία
1. Αχαρναϊκός 26
2. Παναιγιάλειος 23
3. Καλλιθέα 21
..........................................
4. Ερμιονίδα 21
5. Ηρακλής Ψαχνών 13
6. Επισκοπή 1 


Στο βόρειο όμιλο Το αυτογκόλ του Αιγινιακού έσπρωξε και επίσημα την ομάδα στην Γ’ Εθνική και κράτησε στη Football League την Αναγέννηση Καρδίτσας. Έπεσε κι ο Τύρναβος που θεωρητικά κρατούσε τη τύχη στα χέρια του.
Αγροτικός Αστέρας και Ζάκυνθος είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους. Και ψάχναμε τον τρίτο που θα σωθεί απ' τον Βόρειο όμιλο της Football League. Κι αυτή είναι η Αναγέννηση Καρδίτσας!
Η ΑΣΑ -με αυτογκόλ του Λιόλιου- επικράτησε 1-0 και ξεπέρασε στη βαθμολογία τον Τύρναβο, καπαρώνοντας το τρίτο εισιτήριο παραμονής. Την ίδια ώρα, βέβαια, ο Αιγινιακός έπεσε στην Γ' Εθνική.
Εκεί όπου πλην του συλλόγου της Πιερίας -και του Πιερικού που είχε αποσυρθεί- θα βρεθεί και ο Τύρναβος. Αν και πριν τα ματς, θεωρητικά, ήλεγχε την κατάσταση, εν τούτοις έχασε στον Εύοσμο (με τον Αγροτικό Αστέρα να βγαίνει πρώτος στα πλέι άουτ και ταυτόχρονα πέμπτος συνολικά στον όμιλο) και με τη νίκη παράλληλα της Καρδίτσας αποχαιρέτησε την κατηγορία!

Τα αποτελέσματα:
Αγροτικός Αστέρας-Τύρναβος 1-0
(34’ Καρακατσάνης)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αιγινιακός 1-0
(74’ αυτ. Λιόλιος)
Πιερικός-Ζάκυνθος 0-3 (άνευ αγώνα)

Τελική βαθμολογία (10 αγώνες)
1. Αγροτικός Αστέρας 22
2. Ζάκυνθος 20
3. Αναγέννηση Καρδίτσας 19
...................................................
4. Τύρναβος 17
5. Αιγινιακός 15
6. Πιερικός 1 (έχει αποσυρθεί)