Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Περιοδεια των βουλευτών Φ. Κουρεμπέ & Μ. Θελερίτη στις χαλαζόπληκτες περιοχές των Δήμων Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Εμφάνιση IMAG0209.JPGΠραγματοποιήθηκε συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Ν. Στουπή και Αθ. Ζανιά, στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Οργανισμού.
Από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του νομού Φάνη Κουρεμπέ, τέθηκε το πρόβλημα της πρόσφατης χαλαζόπτωσης και των καταστροφών που προκάλεσε σε καλλιέργειες του νομού μας, κυρίως στους Δήμους Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας και ζητήθηκε η άμεση διενέργεια των απαραίτητων εκτιμήσεων, κυρίως για τα βερίκοκα που είναι στο στάδιο της συγκομιδής, ώστε να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατόν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες.
Εμφάνιση IMAG0293.JPGΤόσο ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, όσο και το τοπικό κατάστημα της Πάτρας με το οποίο υπήρξε επικοινωνία, δεσμεύτηκαν για την άμεση διενέργεια των εκτιμήσεων.
Σε επίσκεψη κλιμακίου της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κιάτου με επικεφαλή τον γεωπόνο  σ. Φ. Κουρεμπέ, και τη βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη στις πληγείσες  περιοχές των Δ.Ε. Βασιλικού, Μουλκίου, Πασίου, Μεγάλου και Μικρού Βάλτου και Λαλιωτίου διαπιστώθηκε το μέγεθος της ζημιάς που σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο είναι ολική αλλά θα έχει επίπτωση και στην παραγωγή της επόμενης χρονιάς.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τις δυνατότητες τόσο του ΕΛΓΑ, ‘όσο και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την όσο το δυνατό γρηγορότερη κάλυψη των ζημιών και επανέλαβαν την δέσμευση της κυβέρνησης για την αδιάβλητη διαδικασία των εκτιμήσεων