Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αγωνία αρχίζει να επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας στο ενδεχόμενο να αποτελεί "το μοντέλο της Αργεντινής" το λάθος χαρτί που μπορεί να χρησιμοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, οδηγώντας την Ελλάδα σε οικονομική και κοινωνική δυστυχία. 
Η πορεία της διαπραγμάτευσης του Έλληνα Πρωθυπουργού και του οικονομικού του επιτελείου με τους εταίρους μας χαρακτηρίζεται πλέον από μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου ως άστοχη. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στο thedayaftergr επικεφαλής επιχειρήσεων με πορεία ετών στην αγορά καθώς και με θεσμική και πολιτική εμπειρία, "δεν ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος της διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς, ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή". 
Και συμπληρώνουν λέγοντας πως "κανείς δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και συμφωνημένο. Οι εξελίξεις εντείνουν την αβεβαιότητα και την αγωνία και ο φόβος εξαπλώνεται. Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, η ρήξη με τους εταίρους σημαίνει καταστροφή και επικαλούνται τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Σταθάκη πως σε τέτοια περίπτωση η Ελλάδα "θα βρεθεί σε αχαρτογράφητα νερά".
Είναι γεγονός πως από το β' τρίμηνο του 2015 η τάση στην οικονομία είναι καθοδική. Ειδικά από το τελευταίο δίμηνο η κατανάλωση πέφτει και το πρόσφατο διάστημα η πτώση έφτασε μέχρι και το 25% χωρίς να φαίνεται σημείο ισορροπίας στον ορίζοντα. Υπό αυτές τις συνθήκες ο ιδιωτικός τομέας τελειώνει. 
Οι επιχειρηματίες τονίζουν πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αλλά και του πολιτικού συστήματος θέλουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τονίζουν πως οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη εκτός του ότι είναι αντίθετη στη βούληση της πλειοψηφίας είναι αδύνατο να υποστηριχτεί από την Ελλάδα, η οποία θα μπορέσει να σταθεί ξανά όρθια έπειτα από 20-25 χρόνια τουλάχιστον.       
Θα υπάρξουν κάποιες συνέπειες και για την υπόλοιπη Ευρώπη ίσως και τις ΗΠΑ αλλά πολύ μικρότερης έντασης και μεγέθους  σε σύγκριση με όσα θα υποστεί η χώρα μας για δεκαετίες.

thedayaftergr.blogspot.gr