Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Στις 19.30 στο Σύνταγμα Όλοι ενώνουν τις φωνές τους σήμερα στο «Μένουμε Ευρώπη»

Όλοι ενώνουν τις φωνές τους σήμερα στο «Μένουμε Ευρώπη»
Το δικό τους συλλαλητήριο επαναλαμβάνουν σήμερα το απόγευμα στις 19.30 στο Σύνταγμα και ενώ στις Βρυξέλλες θα είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής οι οπαδοί του «Μένουμε Ευρώπη». Βασικός στόχος των διαδηλωτών είναι να πιέσουν την κυβέρνηση, ώστε σε κάθε περίπτωση όποια κι αν είναι η έκβαση των διαπραγματεύσεων να αποφύγει τη ρήξη που θα διακινδυνεύσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Οι υποστηρικτές του «Μένουμε Ευρώπη» θεωρούν ότι όσο κακή κι αν είναι μία συμφωνία θα είναι καλύτερη από την έξοδο της χώρας από το ευρώ που θα σημάνει καταστροφή. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τα ίδια αιτήματα, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε, στην πλειοψηφία του ήταν άνθρωποι της μεσαίας τάξης και του τομέα της παροχής υπηρεσιών, φιλελεύθερων οικονομικά και συντηρητικών πολιτικά απόψεων. Δεν έλειψαν εκείνοι που το βασικό τους κίνητρο ήταν η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη ωστόσο η πρώτη τουλάχιστον διαδήλωση είχε σαφές αντικυβερνητικό και αντιαριστερό στίγμα. 

Οι οπαδοί του “μένουμε Ευρώπη” στο πρώτο τους συλλαλητήριο πήγαν καλύτερα από ότι και οι ίδιοι περίμεναν και στάθηκαν επάξια απέναντι στους “αριστερούς”. Στο σημερινό τους δεύτερο συλλαλητήριο θέλουν να τους ξεπεράσουν ώστε να στείλουν το μήνυμα ότι αποτελούν κοινωνική πλειοψηφία.