Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μέρκελ: Υπάρχει χρόνος για συμφωνία και αργότερα μέσα στην εβδομάδα

merkel4-656x410.jpg
«Η ελληνική πλευρά πρέπει να εμφανιστεί έτοιμη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να επιτευχθεί συμφωνία» τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ από τις Βρυξέλλες, λίγο πριν τη συνάντηση στη Σύνοδο Κορυφής με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Υπάρχει χρόνος για συμφωνία και αργότερα μέσα στην εβδομάδα» πρόσθεσε με νόημα, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στην τακτική Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, υπογραμμίζοντας ότι «η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τους Θεσμούς, αλλιώς η Σύνοδος Κορυφής δεν θα λάβει αποφάσεις αλλά θα ανταλλαχθούν απλά απόψεις».
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε λίγο πριν τις 13:00 τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πλέον συναντάται με τους επικεφαλής των Θεσμών, ενώ θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup που θα αξιολογήσει τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης. Η κρίσιμη ημέρα στις Βρυξέλλες θα κορυφωθεί με τη Σύνοδο Κορυφής που εφόσον έχει λάβει το «πράσινο φως» από το Eurogroup θα μπορεί να προχωρήσει στη σύναψη μίας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

arouraios.gr